Mehmet Ulay kimdir? Mehmet Ulay öldü mü?

Pek oldukça projede muhtelif karakterlere yaşam veren oyuncu Mehmet Ulay bir süredir akciğer tedavisi görmekteydi. Almanya ve Amerika’da tiyatro üstüne araştırmalar yapan Mehmet Ulay’ın sıhhat durumuna dair üzücü haber sevenlerini yasa boğdu. Peki, Mehmet Ulay kimdir? Mehmet Ulay öldü mü?

Usta oyuncu Mehmet Ulay, Almanya’da 81 yaşlarında hayatını kaybetti. Pek oldukça sinema, dizi ve tiyatro projesinde bulunan sanatçının, bir senedir akciğer kanseriyle savaşım etmiş olduğu öğrenildi.

MEHMET ULAY KİMDİR?

Mehmet Ulay, 1942’de İstanbul’da doğdu.

Ankara’da büyüyen Mehmet Ulay, lise son sınıfta İstanbul’a gelmiş olarak Kabataş Lisesinden mezun oldu.

Mehmet Ulay 1963’te Devlet Tiyatrolarında sanat hayatına başladı.

1965’te AST içerisinde bulunan Mehmet Ulay, 1969 senesinde İngiltere’ye giderek Oldwick Theater’da vazife aldı. İki sene sonrasında Türkiye’ye döndüğünde tekrardan Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde, müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı. Bir süre sonrasında tekrardan yurt dışına giderek Almanya ve Amerika’da tiyatro üstüne araştırmalar yapan Mehmet Ulay, dönüşünden sonrasında sinema, dizi ve TV reklam filmlerinde rol aldı.

MEHMET ULAY NEDEN ÖLDÜ?

Mehmet Ulay, Bir senedir akciğer kanseriyle savaşım ediyordu. Mehmet Ulay Almanya’da tedavi görmüş olduğu hastanede 81 yaşlarında hayatını yitirdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort