Meksika’da Javier Fırtınası alarmı: Okullar tatil edildi

Büyük Okyanus‘ta oluşan ve Meksika kıyılarına doğru yaklaşan Javier Fırtınası şiddetli yağışlara neden olurken, birtakım şehirlerde eğitime ara verildi.

Büyük Okyanus’ta oluşan ve Meksika’nın kuzeybatı kesimlerine doğru yaklaşan Javier Fırtınası nedeniyle Baja California Sur eyaletinin birtakım şehirlerinde şiddetli yağışlar etkili oldu. La Paz ve Los Cabos şehirlerinde sağanak yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşanırken, Baja California Sur eyalet yetkilileri, yağışlı havanın gelecek günlerde de devam edeceğinin açıklanması üstüne La Paz ve Los Cabos şehirlerinde derslere ara verilmesi sonucu alındığını duyurdu.

Fırtınanın ülkeye kavuşması beklenmiyor

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi’nden edinilen bilgiye göre Javier Fırtınası’nın ülke topraklarına kavuşması beklenmiyor. Fakat sağanak yağışların ve saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgarın 3 gün süresince başta Baja California Sur, Veracruz, Guerrero ve Tabasco eyaletleri olmak suretiyle ülkenin batı kesimlerinde etkili olacağı bildiriliyor. Yetkililer ayrıca, fırtına nedeniyle okyanus kıyısındaki dalgaların 5 metre yüksekliğe ulaşmasının tahmin edildiğini açıklarken, Baja California Sur ve Sinaloa eyaletlerinde birtakım limanların ve plajların kapatılmış olduğu belirtildi. – MEXİCO CİTY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort