Mete Gazoz kimdir? Dünya Şampiyonu Mete Gazoz kaç yaşında nereli?

Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisi finalinde Dünya Şampiyonu oldu. Mete Gazoz’un kaç yaşında, nereli olduğu merak ediliyor. Peki, Mete Gazoz kimdir? Dünya Şampiyonu Mete Gazoz kaç yaşlarında nereli?

Milli sporcumuz Mete Gazoz, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası finalinde Kanadalı rakibi Eric Peters’i yenik etti.

Mete Gazoz rakibini 6-4 yenerek kariyerinde ilk kez dünya şampiyonluğu yaşadı. Milli okçumuz ilaveten dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk okçu olarak tarihe geçti.

Şampiyonluğun sonrasında konuşan Mete Gazoz, “Çok iyi oldu, o kadar da hoş oldu. Berlin’i seviyordum fakat şimdi daha fazla seviyorum. En iyi okçu bendim, şimdi daha da iyi oldum” dedi.

METE GAZOZ KİMDİR?

Mete Gazoz 1999 senesinde Giresunlu bir ailenin evladı olarak doğdu. Babası, eski millî okçu Metin Gazoz, anası İstanbul Okçuluk Kulübü başkanı Meral Gazoz’dur.

Mete Gazoz okçuluğa 2010 senesinde başladı. Yüzme, basketbol, görsel ve piyano ile ilgilenerek okçuluk hakkında becerilerini geliştirdi.

Mete Gazoz ilkokul ve lise öğrenimini İhlas Koleji’nde tamamladı.

İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olan Mete Gazoz, Uluslararası spor kariyerine 2013 senesinde başladı.

Mete Gazoz 10 Mayıs 2021 tarihinde dünya listesinde olimpik yay erkekler kategorisinde 2. sıraya ulaştı. Tokyo 2020 Olimpiyatlarında Erkekler Bireysel Okçuluk kategorisinde İtalyan rakibi Mauro Nespoli’yi 6-4 yenerek Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat altın madalyasının sahibi oldu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort