MİLLETVEKİLİ ALİ TAYLAN ÖZTAYLAN’IN BAYRAM MESAJI

Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz, 4 gün devam eden göğüs göğse çarpışmaların sonrasında Dumlupınar’da net bir zaferle sonuçlanmış. Dünya savaş tarihine geçen bu şanlı zaferle Türk Milleti, şehit kanlarıyla sulanan vatanı üstünde katiyen boyunduruk kabul etmeyeceğini göstermiştir.

Milletimiz, birçok yokluk ve imkânsızlığa karşın kazanılmış olduğu bu zaferle 1071 Malazgirt’te bizlere yurt kılınan bu toprakların öncesiz ve sonsuz vatanımız bulunduğunu bir kez daha tescil etmiş, Büyük Zafer’e esin veren ruh, itikat ve irade, 101 sene ilkin olduğu gibi bugün de milletimize yön vermiştir. Aziz milletimizin desteği ile Türk Ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlatmış olduğu saldırı Türk milletinin kararlılığının, savaşım azminin ve hür yaşama iradesinin aleni bir kanıtıdır.  Bu zaferle birlikte aziz milletimiz son sözünü söylemiş,  Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir.

Her detayı büyük bir ustalıkla planlanmış, hazırlanılmış, yönetim edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu şaşırtıcı taaruzla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün askeri taktik ve dehası, Türk Ordusunun, Türk Subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığı tarih sayfalarında katiyen unutulmayacak şekilde yerini almış, genç Türkiye Cumhuriyeti ’nin kuruluşunda temel taşı olmuş ve dünyada öteki tutsaklık altındaki milletlere de misal teşkil etmiştir. 101 sene önce, sayı, tabanca ve teknoloji olarak kendisinden oldukça üstün olan hasım karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz iradesi ve üstün cesaret ile milletini ve ülkesini, kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin, bugün de, bu uğurda aynı itikat ve azimle, canını seve seve feda edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

“Bu kan, gene aynı kandır, bu ruh, gene aynı ruhtur.”

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tabanca arkadaşlarını, bu zaferi Türk Milletine hediye eden Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort