Minimum fiyata 90 milyar liralık katkı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca, 2022 yılı başlangıcında bütün ücretlilerin taban fiyata kadar olan kısmından gelir ve damga vergisinin kaldırıldığı ve böylece 57,8 milyar liralık vergiden feragat edilmiş olduğu belirtilerek, “Temmuz ayından itibaren taban fiyatın net 5 bin 500 liraya çıkarılmasıyla çalışanlarımıza sağladığımız bu vergi istisnalarında da 32,8 milyar liralık bir artış gerçekleşerek toplam maliyeti 90,6 milyar liraya yükselmiştir.” tabiri kullanıldı.

MALİYETLERİ KARŞILARIZ

Bakanlığın, Twitter hesabından meydana getirilen paylaşımda, bu senenin başlangıcında bütün ücretlilerin en az fiyata kadar olan kısmından gelir vergisi ile damga vergisinin kaldırıldığı anımsatıldı. Kelam mevzusu düzenlemeyle 49,1 milyar lirası gelir vergisi, 8,7 milyar lirası damga vergisi olmak suretiyle toplamda 57,8 milyar liralık vergiden feragat edilmiş olduğu aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“Temmuz ayından itibaren taban fiyatın net 5 bin 500 liraya çıkarılmasıyla çalışanlarımıza sağladığımız bu vergi istisnalarında da 32,8 milyar liralık bir artış gerçekleşerek toplam maliyeti 90,6 milyar liraya yükselmiştir. Devletimiz, istikrarlı bir şekilde büyümeye süren kuvvetli iktisadıyla bütün bu maliyetleri kolaylıkla karşılayabilecek pozisyondadır. Dün olduğu suretiyle bugün de ekonomimizdeki büyümenin sürdürülebilir, istikrarlı ve kapsayıcı olmasını; tabana ve bütün yurttaşlarımıza yayılmasını önemsiyor, bütün adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort