Muğla’da hava sıcaklığı arttı! Sahiller doldu, taştı!

Türkiye’nin gözde gezim merkezlerinin bulunmuş olduğu Muğla’nın sahillerinde kesafet sürüyor.

Hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının 25 aşama kaydedildiği Ula kazasının Akyaka Mahallesi’nde yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurdu.

Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde güneşlenen turistler denize girerek serinledi.

Gökova Körfezi’ne dökülen Kadın Azmağı Deresi’nde düzenlenen turlara katılanlar teknelerle dereyi gezdi.

Akyaka’da eğitim gören yerli ve yabancı sörf tutkunları uçurtma ve rüzgar sörfü yaptı.

Hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının ise 27 aşama ölçüldüğü Bodrum ilçesinde de tatilciler Kumbahçe, Gümbet, Bitez, Ortakent, Paşatarlası, Türkbükü, Torba, Gündoğan sahillerinde kesafet oluşturdu. Sıcaktan bunalanlar sıklıkla denize girerek serinlemeye çalıştı.

Bazı tatilcilerde su sporları istasyonlarındaki etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdi.

Marmaris’te ise hava sıcaklığı 36, deniz suyu sıcaklığı 28 derece, rutubet payı ise yüzde 52 ölçüldü.

Tatilciler Uzunyalı, İçmeler, Turunç ve Kız Kumu plajlarında kesafet oluşturdu. Turistler, su sporları istasyonlarından jet ski ve deniz paraşütüne binerek heyecanlı anlar yaşadı.

Tatil için Ortaca’nın gezinsel Dalyan Mahallesi’ni seçenler, günübirlik tekne turlarıyla Dalyan Kanalı’nı gezme ve kaya mezarlarını seyretme imkanı buldu. Kanal gezisinin sonrasında İztuzu kumsalına ulaşan tatilciler denizin tadını çıkardı.

Ölüdeniz yolunda 5 kilometrelik vasıta kuyruğu

Fethiye ilçesinde gelen tatilciler, Ölüdeniz Mahallesi’ne giden yolda aşağı yukarı 5 kilometrelik vasıta kuyruğu oluşturdu. Mahalledeki Belcekız ile Kumburnu plajlarında sıcak havada serinlemek isteyen tatilciler bundan dolayı kesafet yaşandı.

Macera tutkunu tatilciler ise Babadağ’dan yamaç paraşütüyle atlayış yaparak Ölüdeniz’in eşi benzeri olmayan manzarasını havadan seyretme fırsatı buldu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort