Mustafa Armağan kimdir? – Elips Haber

Mustafa Armağan kimdir? Mustafa Armağan nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Mustafa Armağan’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Mustafa Armağan kimdir? Mustafa Armağan kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Mustafa Armağan’ın biyografisini haberimizde derledik…


Seda Fettahoğlu kimdir?

Özellikle Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti yakın zamanı konusu ile alakalı verdiği eserlerle bilinir.

Mustafa Armağan, 24 Şubat 1961 tarihinde Urfalı bir anne-babanın evladı olarak o tarihte Mardin’e bağlı olan Cizre’de doğmuştur.

1967 senesinde ailecek Bursa’ya taşındılar. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonrasında okumak için İstanbul’a gitti.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde üniversiteyi bitirdi. Mezun olduktan sonrasında muhtelif yayınevlerinde editör olarak çalışmıştır..

1995-1996 yılları aralığında İzlenim dergisinin gösterim yönetmenliğini yürüttü. Sosyal Bilimler Ansiklopedisi (Risale Yayınları, 4 cilt) ve Osmanlı Ansiklopedisi (Ağaç Yayıncılık, 7 cilt) isimli çalışmalarının gösterim koordinatörlüklerinde bulundu.

M. M. Şerif’in 4 ciltlik İslam Düşüncesi Tarihi isimli derlemesi (İnsan Yayınları, 1990-91) yayına hazırladı. Türkiye Yazarlar Birliği tarafınca 3 defa ödüle layık görüldü: Batı Düşüncesinde Dönüm Noktası (Fritjof Capra’dan,Şehir, ey Şehir (Deneme dalında, 1997); Osmanlı: İnsanlığın Son Adası (Fikir dalında, 2003). Telif kitapları olan Gelenek (1992), Gelenek ve Modernlik Arasında (1995), Şehir Asla Unutmaz (1996) ve Bursa Şehrengazi (1998) haricinde derleme ve tercüme olarak birden fazla kitabı bulunmaktadır.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nda Yayın Bölümü yöneticisi olarak vazife yapmaktadır ve Samanyolu TV’nin yan kuruluşu olan Mehtap TV’de “Tarih Aynası” isminde tarih hakkında bir uygulama sunmaktadır.

Biri Mavera, öteki Yağmur dergisinde yayımlanan ‘Ben ve Zaman’ bir de ‘Siyah Süt’ isminde iki şiiri vardır.

2007 yılı Mart ayında TÜRTAB – Türkiye Toplumbilimsel Araştırmacılar Birliği’nin kuruluşunda yer aldı. 1995’ten beri Zaman gazetesinde makale yazmaktadır. Ayrıca Mustafa Armağan, Nisan 2012 tarihinden itibaren “Derin Tarih” isimli tarih dergisinin genel gösterim yönetmenliği görevini de yürütmektedir.

Mustafa Armağan, Esra Armağan ile evlidir. İkbal Armağan isminde kız evladı vardır.

Mustafa Armağan, 3 nisan 2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafınca açıklanan ve sulh sürecini yönetecek olan 63 benlik Akil insanoğlu listesine Marmara Bölgesi Temsilcisi olarak girmiştir.

Mustafa Armağan, TVNET’de Yavuz Bahadıroğlu ile “Derin Tarih” uygulamasını yapmakta ve Yeni Şafak’ta haftalık tarih sohbetleri kaleme almaktadır.

2017 yılının Mayıs ayında TVNET’te gösterilen ve yazar Mustafa Armağan’ın sunmuş olduğu ‘Derin Tarih’ isimli programın konuklarından Süleyman Yeşilyurt, “Afet İnan hiç bir vakit manevi evlat değil, Çankaya’nın nikahsız ‘firts lady’sidir” dedi. Derin Tarih isimli dergide de daha ilkin defalarca Mustafa Kemal Atatürk kini yapan, Rize’de yeter” diyen Mustafa Armağan, Yeşilyurt’un bu laflarını onayladı.
 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort