Mustafa Özçelik kaç yaşında kim? PAK Kurucusu Mustafa Özçelik aslen nereli kimdir?

Mustafa Özçelik kimdir? Mustafa Özçelik kaç yaşında? Mustafa Özçelik aslen nereli? Mustafa Özçelik hangi partili? Mustafa Özçelik hangi partiyi kurdu? Mustafa Özçelik’in yaşamı merak mevzusu oldu. Sizlere Mustafa Özçelik’in yaşamını araştırdık…

Mustafa Özçelik kimdir?

Mustafa Özçelik, 13 Mayıs 1965’te Mardin’in Derik ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul 5. sınıfın ikinci dönemine kadar Derik’te okudu. Daha sonra ailece İstanbul’a taşındılar. İlkokulun ikinci dönemini, 5. sınıfı, liseyi, liseyi ve üniversiteyi İstanbul’da okudu. 1988 senesinde İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mustafa Özçelik 58 yaşındadır.

Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı (Kürt-Kav) ve Mezopotamya Valdi Kurucusu

Ailenin İstanbul’a taşınmasına karşın Mustafa Özçelik ve yakınları, ailenin mal, mülk ve akrabalarının Derik’te olması sebebiyle Derik’le ilişkilerini her vakit sürdürdü. Mustafa Özçelik yurtsever bir ortamda büyüdü. 1979’dan günümüze. Filen yurtsever savaşlara ve savaşçılara katıldı. Mustafa Özçelik, Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı (Kürt-Kav) ve Mezopotamya Valdi’nin kurucularındandır.

Hakan Örge kaç yaşlarında aslen nereli? Hakan Örge kim ne iş yapıyor? Hakan Örge oyunları neler?

Hakan Örge kaç yaşlarında aslen nereli? Hakan Örge kim ne iş yapıyor? Hakan Örge oyunları neler?

Kürdistan Özgürlük Partisi’nin kurucusu

Kuzey Kürdistan’da birden fazla siyasal parti, teşkilat ve sivil toplum, siyasi, demokratik, ticari ve sivil mücadelelere katıldı. Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi. 18 Ekim 2014’te bir öbek arkadaşıyla beraber Diyarbakır’da PAK’ı (Kürdistan Özgürlük Partisi) kurdu. PAK resmi olarak etken bir partidir. Mustafa Özçelik PAK’ın kurucusu ve başkanıdır ve PAK’ın birinci ve ikinci olağan kurultaylarında PAK başkanlığına seçilmiştir. Şu anda PAK liderliği görevini yürütüyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort