Muzun faydaları neler? Muz neye iyi gelir?

Muz lifi bir meyve olduğundan hazım sistemini düzenleyerek kabızlık problemi yaşayanlara yarar sağlar. Muzun sağlığa muhtelif yararları bulunmaktadır. Peki, muzun yararları neler? Muz neye iyi gelir?

Lezzeti ve faydalarıyla sıklıkla tüketilmesi ihtiyaç duyulan gıdalardan olan muz, içinde yer edinen potasyum nedeniyle olabildiğince kuvvetli bir enerji deposu olarak biliniyor.

MUZUN FAYDALARI NELER?

– Sindirim sistemi için yararlı olan muz hazım sorunlarının da çözümüne yardımcı verir. Muz lifli bir meyvedir ve kabızlık problemi yaşayanların dostudur.

– Muzun yararları içinde kalp ve damar sağlığını desteklemesi de yer alır.

– Muz potasyum zengini olduğundan böbreklere yarar sağlar.

– Muzda B6 vitamini mühim oranda bulunmuş olduğundan diyabet hastaları için faydalıdır. Aynı zamanda tatlı krizlerini önler.

– Yüksek tansiyona iyi gelen muz gün boyu enerjik hissettirir. Spor yaparken ya da halsiz hissettiğinizde bir tane muz tüketmek, kaybettiğiniz enerjinizi size geri verecektir.

– Muzda bulunan A vitamini gözlere iyi gelir.

– İçerisinde bolca potasyum, protein, manganez ve muhtelif vitaminler barındıran muz, cildi güzelleştiriyor. Cildini her an güzel, parlak, canlı ve lekelerden arınmış olarak görmek isteyenler limonun yanına kesinlikle muzu yazmalı. Limon içindeki C vitamini vasıtası ile cilt ve vücut üstünde olabildiğince faydalı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort