NASA Artemis görevindeki giysiler için dünya devi ile anlaştı!

NASA’nın geçen sene 2025’teki Artemis III misyonu için Araç Dışı Aktivite Hizmetleri (xEVAS) feza giysilerini kurmak suretiyle seçtiği firma olan Axiom Space, bu tarz şeyleri tasarlamak için lüks İtalyan markası Prada ile konsorsiyum kurduğunu duyurdu.

İki firma üretim süresince yan yana çalışacak. Axiom Space CEO’su Michael Suffredini bir açıklamada şunları söyledi:  “Prada’nın ham maddeler, üretim teknikleri ve yenilikçi dizayn konseptleri mevzusundaki yöntem uzmanlığı, sadece astronotların ay yüzeyindeki konforunu sağlamakla kalmayacak, bunun yanı sıra eski feza kıyafetlerinde bulunmayan, oldukça gereksinim duyulan insan faktörleri hususlarını da sağlamada ileri teknolojiler sağlayacaktır.”

NASA Artemis görevindeki kıyafetler için dünya devi ile anlaştı!

Prada Group marketing direktörü Lorenzo Bertelli ise şunları ekledi: “Bu, medeniyeti ilerletmek için insan yaratıcılığının ve yenilikçiliğinin gücünün reel bir kutlamasıdır.” Ayrıca firmanın “son teknoloji” çalışmasını Luna Rossa Prada yelken kadrosuyla onlarca senelik deneyime borçlu bulunduğunu söyledi.

Artemis III misyonu, sadece Apollo 17’den bu yana geçen elli sene sebebiyle değil, bunun yanı sıra astronotlar Christina Koch ve Victor Glover gibi bir kadının ya da değişik ırklardan birinin aya ilk kez gitmesi sebebiyle benzersiz. İlginç bir halde Koch’un görevdeki rolü, Axiom Space’in çıkışında erkenden kabul ediliyor ve görünüşe göre lüks bir tasarımcıyla takım oluşturmayı haklı çıkarmak için bir kadının varlığının lüzumlu olduğuna dair bir alt metin yaratıyor.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort