Nasdaq’dan Türk firmasına ihtar geldi! Hepsiburada’nın 180 günü var

Geçen sene temmuz ayında 4 milyar dolar değerleme ile Amerika Teknoloji Borsası Nasdaq’ta süreç görmeye başlayan Hepsiburada ya da kurumsal adı ile D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ, 26 Temmuz Salı günü Nasdaq borsasından bir ihtar iletisi aldığını duyurdu.

Hepsiburada, paylaşmış olduğu basın açıklamasında Nasdaq borsasından kritik bir ihtar aldığını aktardı. Nasdaq tarafınca paylaşılan ikazda firmanın hisse pahasının listeleme kurallarına ters olarak 30 gün üst üste 1 dolar altında kapanış yapmış olduğu bildirildi. Hepsiburada’ya pahasını yükseltmesi için 180 günlük müddet verildi.

Geçtiğimiz sene dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin listelendiği Nasdaq borsasında halka arz edilen Hepsiburada, haftalar içerisinde yaşadığı hisse bedeli düşüşünün ardından yatırımcıların soruşturmasıyla karşı karşıya kalmıştı. Şirketin hisse kıymeti, bu soruşturmanın akabinde da hızlıca düşmeye devam etmişti.

Hepsiburada tarafınca paylaşılan açıklamaya nazaran şirket, hisse bedelinin Amerikan borsasındaki bedelinin 30 gün peş peşe 1 doların altında gün kapanışı yapması sebebiyle Nasdaq’ın ‘Minimum Teklif Gereksinimini’ karşılayamadı. Nasdaq borsasında listelenmek için düşünülen bu ihtiyacın karşılanamaması, Hepsiburada’nın Nasdaq borsasındaki listelenmesinin yakın vakitte sonlanabileceğinin işareti oldu.

Hepsiburada Nasdaq’ta listelenmeye devam edebilmesi için 18 Ocak 2023 tarihine kadar 10 gün üst üste 1 doların üstünde kapanış yapması gerekiyor. Aksi taktirde , artık Nasdaq borsasında yer alamayacak.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort