Necmettin Nursaçan kimdir? Necmettin Nursaçan kaç yaşında, nereli? Necmettin Nursaçan hayatı ve biyografisi!

Necmettin Nursaçan kimdir? Sorusu, Necmettin Nursaçan hakkındaki çoğu detayı merak etmekte olan seyirciler başta olmak suretiyle çoğu şahıs tarafınca web üstünde araştırılıyor. Necmettin Nursaçan yaşamı ve biyografisi de merak edilenler içinde yer almakta. Dini mevzularda yapmış olduğu yorum ve eleştirilerle yararlı bilgiler mevzular veren Necmettin Nursaçan İslami mevzularda aydınlatıcı bilgiler veriyor. Peki, Necmettin Nursaçan kimdir? Necmettin Nursaçan kaç yaşında, nereli? Necmettin Nursaçan yaşamı ve biyografisi!

NECMETTİN NURSAÇAN KİMDİR?

1942 senesinde Kayseri Hacılarda doğan Nursaçan İlkokulu Hacılarda bitirdi. 1952–1957 yıllarında Kur’an-ı Kerim, Sarf, Nahiv okudu. Kavgacı Osman Efendi ve Kiraz Ahmet Efendilerden istifade etti. İmam-Hatip Okulunu Kayseri’de okudu.

İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünde bir sene okuduktan sonrasında Kayseri’ye nakletti.1966 senesinde Kayseri vaizliğine başladı. Bağdat Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde bir sene uzmanlık yapan Nursaçan yurt içi ve yurt dışı muhtelif geçici hizmetlerde bulundu.

“Namaz ve Hikmetleri, Ailenin Önemi, Mukaddes Yolculuk (Hac)” mevzularındaki vaazları sesli ve görüntülü olarak Diyanet Yayınları içinde çıkmıştır.

Bir Müddet Kur’an Kursu Müdürlüğü de yapan Nursaçan Kayseri Vaizi iken 17.10.1988 tarihinde il müftülüğüne vekâlete başladı. 15.05.1990 tarihinde ise aynı göreve asaleten belirleme edildi. Diyanet İşleri Başkan yardımcılığına atandığından 07.11.2005 tarihinde buradaki il müftülüğü görevinden ayrıldı. 15.03.2007 tarihinde ise emekli oldu.

Necmettin Nursaçan Gündem Magazin Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort