Nenad Bjelica yeni transfere dikkat çekti! ‘Takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncu’

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında sahasında Trabzonspor, sahasında Pendikspor’u 2-1 yenik etti. Mücadelenin sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, oyuncularının iyi savaşım ettiklerini belirterek, “Özellikle son 20 dakika bir şahıs noksan de olsak rakibe oldukça pozisyon vermedik. Rakibimize son 20 dakikada 1 pozisyon verdik. Orada da Uğurcan iyi bir kurtarış yaptı. Aksine biz kendi bulduğumuz pozisyonlarda fırsatları değerlendirebilseydik bizim açımızdan değişik bir netice olabilirdi” dedi.

Pendikspor Teknik Direktörü Osman Özköylü’nün demeçlerine yönelik kanaatleri sorulan Bjelica, “Rakip takımın hocasının demeçleriyle alakalı yorum yapmayacağım. Toplamda 25 dakikada 1 şahıs noksan oynadık fakat buna karşın takımımız iyi müdafaa örneği gösterdi. Gayet iyi savaşım ettiler. O anları takımımız oldukça büyük bir sorun yaşamadan, Uğurcan’ın etkin kurtarış yapmış olduğu pozisyon haricinde fırsat vermedik. Maçın tamamında 4-5 adet değerlendirebileceğimiz pozisyon vardı fakat değerlendiremedik” dedi.

Futbolun basit bir oyun olmadığını belirten Ba, “Bu forma ağır bir forma kulübün hedefleri her vakit büyük mevcut duruma bakarsak oyuncularda doğal olarak iki korku ve kaygı olabilir bu tarz şeyleri düşününce takımım oldukça iyi oyun sergiledi. Rakibe 1 pozisyon hariç gol fırsatı tanımayan oyuncularımı kutlama ediyorum. O pozisyonu kurtaran Uğurcan’ı da ilaveten kutlama ediyorum “dedi.

Kourbelis ve Umut Güneş’e dair planları sorulan Hırvat hoca, “Kourbelis’i sezonun ilk bölümünde oynadığımız maçlarda 6 numara olarak değerlendirmiştik. Son transferler yani Mendy ve Berat’ın takıma gelişiyle beraber tercihimiz bu aktörleri kullanmak yönünde oldu. Bu doğal olarak ki Kourbelis’i burada kullanmayacağımız anlamına gelmiyor. Umut Güneş 2 haftadır bizimle uyarlama sürecini atlatmaya çalışıyor. Son maçta takımla beraberdi. Takımla beraber vakit geçirme fırsatı buldu. Bu maçta ona süre vermeyi düşünüyorduk fakat maçın genel gidişatında yapmamız ihtiyaç duyulan değişimler sebebiyle forma şansı veremedik. Umut’un kontratı 4 senelik ve yakın gelecekte takıma katkı mümkün kılabilecek bir oyuncu” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan’ın maç sonrası yapmış olduğu açıklamaları desteklediğini söyleyen Bjelica, “Başkanımız mükemmel bir insan, elinden gelen her şeyi hazırlamaya çalışıyor hem onun hem benim hem oyuncular üstünde olağanüstü baskı var. Bu baskının kimsenin üstünde olmasını istemem. Kolay bir iş değil. Başkanımız da hepimiz gibi olağanüstü savaşım vermeye çalışıyor. Kendinden fedakarlık yaparak ekibi devam ettirmeye çalışıyor. Hakem yönetimiyle alakalı sevinçli olamayız. Başkanımızın laflarını destekliyoruz. Hakemin bizlere yardım etmelerini beklemiyoruz, istediğimiz tek şey saygı. Burada savaşım yayınlayan hepimiz kendi gelecekleri adına bu mücadeleyi veriyor. İyi şeyler hazırlamaya çalışıyorlar hakemlerin buna yardım ederek değil hürmet göstermelerini bekliyoruz. Bu saygıyı bugün sahada görmedik” ifadelerini kullandı.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort