Nizip Başsavcılığı: Kazada yağ yahut su birikintisi tezi gerçek dışı

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantep-Nizip otoyolunda cumartesi günü gerçekleştirilen ve 16 kişinin vefat etmiş olduğu kazaya ait izahat yaptı. Yolcu otobüsünün, yola dökülen yağ ya da su birikintisi sebebiyle denetimden çıkmış olduğu yanındaki tezlerin ‘gerçeği yansıtmadığı’ söylendi.

DHA’nın haberine nazaran, açıklamada, kaza sonrası 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtilerek şunlar tabir edildi:

“Gaziantep Nizip E90 Otoyolu 20’nci kilometresi mevkiinde Şanlıurfa istikameti Kocatepe Köprü gerçekleştirilen kaza hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’mızca hemen tahkîkat başlatılarak adlı tahkikatı yürütmek suretiyle 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Trafik ilçesinin meydana gelmesinde, birinci tespitlere nazaran olması ihtiyaç duyulan sürat limitlerini aştığı ve kusurlu bulunmuş olduğu belirleme edilen 33 SR 157 plaka sayılı otobüs sürücüsü A.M. ile alakalı tedavisi sonrası gözaltı sonucu verilerek, 21.08.2022 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’mızda hazır edilen şüphelinin Nizip Sulh Ceza Hakimliği’nin sayılı sonucu ile tutuklanmasına karar 21.08.2022 tarih ve 2022/466 Sorgu verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı’mızca başlatılan tahkîkat hassas yürütülmekte olup, ikinci trafik kazası öncesinde yol üstünde yağ ya da su birikintisi olduğuna ve kazanın meydana geldiğine dair savlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu nedenle vefat eden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acele şifalar dileriz.”

NE OLMUŞTU?

TAG Otoyolu’nun Nizip kısmında evvelki gün gerçekleştirilen kazada, ortalarında 3 sağlık vazifelisi, 3 itfaiye çalışanı ve 2 basın mensubunun bulunmuş olduğu 16 şahıs ölmüş, 31 şahıs de yaralanmıştı. Kazaya ait başlatılan soruşturmada; kaza yerinde 307 metre fren izine rastlanılmıştı. Otobüsün gözaltına alınan ve 20-30 metre kala kazayı ayrım ettiğini öne devam eden sürücüsü Abdülkadir M. tutuklanmıştı.

Trafik kazası öncesinde yol üstünde yağ ya da su birikintisi olduğu ve ikinci kazanın bu yüzden gerçekleştiği tez edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort