‘Nükleer ittifak’ kuruldu!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore’nin birçok provokasyonuna karşı ülkeyi korumak için çaba sarfetmek için “derhal ve baskın şekilde” mukamele verme yeteneklerini güçlendireceklerini belirtti. Yonhap’ın haberine göre, Yoon, Kore Gazileri Derneğinin 71. kuruluş sene dönümü töreninde “Kuzey Kore tehdidine” dair izahat yaptı.

11

NÜKLEER İTTİFAK KURULDUĞUNU DUYURDU!

Güney Kore’nin güvenliğinin içeriden ve dışarıdan tehdit altında bulunduğunu dile getiren Yoon, “Dahası, yalan haberler ve yanlış manipülasyon yoluyla meydana getirilen kışkırtmalar bu ülkenin demokrasisini tehdit ediyor.” ifadesini kullandı. Yoon, Kuzey Kore’nin nükleer tehdit ve provokasyonlarını caydırmak amacıyla Güney Kore-ABD ittifakını nükleer temelli bir ittifaka yükselttiklerini belirtti. Bu kapsamda ilaveten Güney Kore, Amerika ve Japonya arasındaki emniyet işbirliğini daha da güçlendirdiklerini anlatım eden Yoon, “Düşmanın birçok provokasyonuna hemen ve baskın bir halde mukamele verme kabiliyetimizi güçlendirerek Güney Kore’yi sıkı bir halde koruyacak ve halkımızın güvenliğini savunacağız.” şeklinde konuştu.

y

‘SALDIRILARA HAZIRIZ’ İŞARETİ!

Öte taraftan Savunma Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, ordunun Kuzey Kore’nin ihtimaller içinde saldırılarına karşı hazır olduğuna işaret edildi. Açıklamada, “Kuzey Kore nükleer tabanca kullanmaya kalkışırsa, diyetinin sonuyla yüzleşecektir.” ifadesine yer verildi. Kuzey Kore’de, Güney Kore-ABD-Japonya işbirliğinin “korkunç bir tehdit” oluşturduğu gerekçesiyle “ülkenin varlığı ve gelişimini garanti dibine almak, yöresel ve küresel huzuru korumak” için nükleer tabanca üretiminin hızlandırılması yönünde yasa yürürlüğe girmişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort