O gıdaları ağzınıza bile sürmeyin! İnsan sağlığını tehdit ediyor!

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Diyetisyen Ersin Özdemir, toplumsal medya hesabından etkileyici açıklamalarda bulundu.

Hazır paketli gıdaların mutlaka tüketilmemesi gerektiğini anlatım eden Özdemir, piyasada bulunan bir oldukça hazır paketli mamüllerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

“Z KUŞAĞI ASİTLİ İÇECEKLERE BAĞIMLI HALE GELDİ”

Özdemir, asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının tüketilmemesi gerektiğine işaret ederek, “Marketlerde satılan hazır içecekler masum değil. Z kuşağı asitli içeceklere bağlı hale geldi. Asitli içecekler metabolizmanın bozulmasına yol açıyor. Asitli içeceklerin içinde kanserojen maddeler bulunuyor. İnsan sağlığını bozuyor. İnsanlara zarar vermenin yolu tükettiğimiz hazır paketli ürünlerden (özellikle cips) geçiyor.” dedi.

“DOYMA HİSSİMİZİ KAYBETTİK”

Türkiye’de vatandaşların sıhhatli beslenmediğini belirten Özdemir, vatandaşların doyma hissini kaybettiğine de işaret etti.

Özdemir, “Dünyada maksimum kalori alan ülkeler açıklandı. Dünyanın maksimum yiyecek yiyen ülkeleri içinde Türkiye’de var. Türkiye günlük 3762 kaloriyle 5. sırada yer alıyor. Doyma hissimizi maalesef kaybettik. İnsanlar antidepresanlara bağımlı hale geldi. ” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ GIDA OYUNU

Geçtiğimiz günlerde Tayvan’ın Türkiye’den satın almış olduğu yumurtalarda kanserojen madde olduğunu anımsatan Özdemir, tavukların yemlerine kafein ve antidepresan katıldığını öne sürdü.

Özdemir, vatandaşları marketlerden almış olduğu yumurtalar konusu ile ilgili uyararak şunları kaydetti:

“Yumurtadaki sorun içinde kullanılan nitrofron. Nitroforan bir antibiyotik. Bu antibiyotiğin kullanılması yasak. Yani yumurtaya yasaklı madde kullanılıyor. Yumurta alacaksınız yumurta üstündeki sayılara dikkat edelim. Yumurtanın üstünde pembe ya da mavi metnin 0 ve 1 numaralı haneyle başlayan rakamlı yumurtayı alabiliriz fakat yumurtanın üstünde 2 ve 3 numara yazan yumurtaları tercih etmeyelim. Bu numaralar yapınış yumurtalardır.”

Çocukların sevmiş olarak tükettiği dondurmanın insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Özdemir, dondurma içinde insan sağlığını tehdit edecek maddelerin olduğunu da iddia etti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort