Öğretmenler neden iş bırakıyor? Öğretmenler 24 Kasım’da iş mi bırakıyor?

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, toplu kontrat süreci ve aldıkları fiil sonucuna dair izahat yaptı. Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak mı sorusu araştırılan mevzular içinde yer alıyor. Neden fiil sonucu alındı merak mevzusu oldu. Peki, Öğretmenler niçin iş bırakıyor? Öğretmenler 24 Kasım’da iş mi bırakıyor? Detaylar haberimizde…

ÖĞRETMENLER 24 KASIM’DA İŞ Mİ BIRAKIYOR?

Eğitim çalışanlarının aldıkları maaşlarla kiralarını ödeyemediklerine vurgulayan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, yaşanmış olan sıkıntılar sebebiyle fiil sonucu aldıklarını belirtti. Özbay, “24 Kasım’da dünyada başöğretmen unvanına haiz tek önder Mustafa Kemal Atatürk’e de atıfta bulunarak ‘Başöğretmenimizi saygıyla anıyoruz. Göstermelik kutlamalara katılmıyoruz. Hakkımızı arıyoruz’ sloganıyla iş bırakacağız” dedi.

“EĞİTİM ÇALIŞANLARI KİRALARINI ÖDEYEMİYOR”

Özbay, “En son toplu kontrat süreci de tamamlandı. Bir tiyatro perdesi kapandı. Bir aydır devam eden oturup kalkan beylerin ve bayanların kararında enflasyonun oldukça altında bir rakamın eğitim çalışanlarına verildiğini görüyoruz. Kendi merkez bankasının açıklamış olduğu enflasyonun da altında. Bakıyoruz orada değişmeyen bir erkek oyuncu var hatta iki erkek oyuncu var değişmeyen. Onlar kim uzun yıllardan beri bakanlar değişse de sarılıkta birbirleriyle yarışan taraftar sendikaların başkanları değişmiyor. Bu başkanlar bir aferine eğitim çalışanlarını satan, pişkince alkışlayan bu lafda sendikaların temsilcileri gene iktidara değil, Cumhurbaşkanı’na değil, yargıcı heyetine suçu atarak kendini kurtarmaya çalışmaktadır. Eğitim çalışanları artık ev kiralarını ödeyemiyor, giyimini karşılayamıyor, evlatlarının eğitim harcamalarını karşılayamıyorlar fakat yalnızca yargıcı heyetine kabahat atarak ortadan sıyrılmaya çalışan lafda bir sendika var. Bunun sorumlusu başta Cumhurbaşkanı olmak suretiyle siyasal iktidar devamında da onun yandaşı sendikadır. Eğitim çalışanları bunu görmelidir. Birlikte orada bir tiyatro oynanmıştır ve adeta bir danışıklı dövüş sergilenmiştir. Göreceksiniz son noktada Meclis açıldığında Cumhurbaşkanı bu oranların kifayetsiz olduğu üstünden tarzı de gözeterek kesinlikle artı bir iyileştirme yapacaktır” dedi.

Gündem Eğitim Yaşam Haberler

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort