Oldu da bitti Maşallah! Sünnet olmanın faydaları say say bitmiyor…

Bir cerrahi operasyonla meydana getirilen sünnet, erkekler için hem İslami hem de tıbbi açıdan yararlı görülüyor. İşte sünnet olmanın faydaları.

Oldu da bitti Maşallah! Sünnet olmanın yararları say say bitmiyor...

ensonhaber.com

Sünnet, binlerce yıldan beri olduğu gibi bugünde Yahudiler ve Müslümanlar toplumlar içinde dini amaçla yerine getirilen bir uygulamadır.

Bu günün tıbbi detayları dahilinde modernize edilerek yerine getirilen cerrahi bir prosedür şeklinde de dünya ülkelerinde yaygınlaşmıştır.

Sünnet; tıbbi ismiyle sirkumsizyon penisin ucunda, idrar çıkış deliğini kapatan ve o bölgede kapalı boşluk oluşturan cilt katlantısının kesilerek çıkarılması işlemidir.

Hz. Peygamber (s.a.s.) sünnet olmayı fıtrat gereği meydana getirilen işler içinde zikretmiştir (Buhârî, Libâs, 63, 64; İstizân, 51; Müslim, Tahâre, 49; Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 178).

Antik Mısır medeniyetlerinde dahi uygulanmış olduğu kanıtlanan sünnet, Türk kültüründe de mühim bir yere sahiptir. Sünnet ettirilen adam evlatları için tebrik törenleri düzenlenir.

Dini ve kültürel anlamlar taşıyan sünnet, sıhhat açısından da faydalıdır.

Sünnetin faydaları

Sünnetin ilmi açılardan da ispatlanmış yararları şu şekildedir:

1- Sünnetle alınan deri penis ucunu kapatmaktadır. Bu katman alınmadığı takdirde altında mikrobik birikintilere neden olur. Penis başının daha iyi temizlenebilir olmasını sağlar.

2- İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı korur.

3- Sünnet olunmadığı takdirde bu deri penis apselerine neden olabilir.

4- İdrar çıkışına mani teşkil edebilir.

5- Cinsel yolla bulaşan rahatsızlıkları engelleyebilir.

6- Penis kanserine karşı bir koruyucudur.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort