On binlerce metal işçisi bu haberi bekliyor! İlk MESS toplantısında neler yaşandı?

Türk Metal Sendikası, yapmış olduğu açıklamada, istekleri olan 15 maddenin MESS tarafınca kabul edildiğini duyurdu. İlki bugün gerçekleşen toplantının devam edeceği bildirildi. İkinci toplantı ise 10 Ekim Salı günü saat 10:30’da MESS Genel Merkez ofisinde yapılacak.

EN BÜYÜK FİRMALAR

Önceden Türk Metal Sendikası tarafınca açıklanan talepler, hususi sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesi olma özelliği taşıyor. Türkiye’nin en büyük 100 endüstri kuruluşu içerisinde yer edinen 16 firmayı, ilk 50 kuruluş arasında yer edinen 13 firmayı kapsayacak. Katılacak işyerleri arasında Ford Otomotiv, Oyak Renault, Arçelik, Tofaş Türk, İçdaş, Çolakoğlu Metalurji, Mercedes Benz Türk, Bsh Ev Aletleri, Aygaz, Borçelik, Bosch, Türk Traktör, İzmir Demir Çelik, Borusan Mannesmann ve Erdemir Çelik Servis gibi mühim firmalar bulunuyor.

“BU SÖZLEŞME SİZİN İSTEDİĞİNİZ GİBİ BİR SÖZLEŞME”

Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak toplantı sonrası yapmış olduğu açıklamada, “İşveren sendikası MESS ile ilk görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz koşullara ve toplu iş görüşmeleri taslağına dair bütün görüşlerimi anlattım. Her vakit olduğu gibi sendikanıza güvenin. Emin olun ki koşullar ne olursa olsun içerisinde bulunduğumuz vaziyet ne kadar zor olursa olsun biz bu sözleşmeden gene zaferle çıkacağız yeteri siz arkamızda olun, yeter ki direnin. Bu sözleşmeyi de bundan öncekiler gibi sizi memnun edecek bir noktada bitireceğiz. Bu eskiz sizin taslağınız. Taslağınıza haiz çıkın, ortalığı karıştırmak isteyenlere sizi sendikanızla kaşı karşıya getirmek isteyenlere katiyen prim vermeyin, gerisini bizlere bırakın. Bu kontrat adına yakışır bir kontrat olacak. Bu kontrat Cumhuriyetimizin 100.yılında işçi sınıfı için cumhuriyet sözleşmesi olacak. Biz bir ve birlikte olabildiğince Türk Metal çınarı büyümeye devam edecek. Metal emekçisinin kalesi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort