Onur Akay kimdir ne iş yapar? Onur Akay kaç yaşında? Onur Akay hangi dizide oynadı? Onur Akay hangi gazetede yazıyor?

Onur Akay kimdir? Onur Akay ne iş yapar? Onur Akay kaç yaşında? Onur Akay hangi dizide oynadı? Onur Akay hangi gazetede yazıyor? Onur Akay’ın yaşamı merak ediliyor. Sizlere Onur Akay’ın yaşamını araştırdık…

Tuğberk Tanrıvermiş kaç yaşlarında aslen nereli? Tuğberk Tanrıvermiş kimdir niçin gündemde?

Tuğberk Tanrıvermiş kaç yaşlarında aslen nereli? Tuğberk Tanrıvermiş kimdir niçin gündemde?

Onur Akay kimdir?

Onur Akay 28 Nisan 1977 Ankara doğumludur ve 43 yaşındadır. Onur Akay, Türk sanat müziği şarkıcısı, bestecisi, şairi, yazarı, sunucusu ve oyuncusudur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Teorisi Bölümü’nde altıncı sene okudu ve Haliç Üniversitesi Türk Müziği Ses Eğitimi Bölümü’nü tamamladı.

MESAM üyesi Onur Akay, Türk müziğinde başta İsmail Hakkı Özkan ve Necdet Varol olmak suretiyle çoğu teorisyen tarafınca düşünülen Müstear’lı Nikriz, Müstear’lı Hicaz, Zirgüle’li Pençgâh adlarını üç makamda bulmuş ve bestelemiştir. onlara. Ayrıca bulunan makamlar, onları en iyi örnekleyen eserlerle resimlendirilmiştir.

Onur Akay Eserleri

‘Sevgilim Sanma Seni Bir An Olsun Unuttum” (Söz: Onur Akay – Müzik: Semahat Özdenses)

“Kalmadı Bu Alemde Aşkı Yazan Bir Kalem” (Söz: Onur Akay – Müzik: Amir Ateş)

”Gözlerinden Dökülen Sevdanı Saklama Yar” (Söz: Onur Akay – Müzik: Turhan Taşan)

‘Yalnız Seni Beklemek Kalbimin Son Dileği” (Söz: Onur Akay – Müzik: Sadun Aksüt)

”Unutup Bir An Seni Biraz Ben Dese Gönlüm” (Söz: Onur Akay – Müzik: Amir Ateş)

”Gözyaşıyla Sulanan Goncalar Hep Har Olur” (Söz: Onur Akay – Müzik: Teoman Önaldı)

”Tarifi Mümkün mü Böyle Duygunun” (Söz: Onur Akay – Müzik: Mustafa Malay)

”Sevmeyi Çok Denedim Senin Gibi Olmadı” (Söz: Onur Akay – Müzik: Hasan Şanlıtürk)

”Göğe Sordum Hani Nerde Hani Yıldızlarınız” (Söz: İskender Kemal Sincer – Müzik: Onur Akay & Gülten Akay)

”Yollarda Bekledim Geçersin Diye” (Söz: Onur Akay – Müzik: Turan İnam)

”Hayalimdeki Ruhu Kalbime Koydum Bugün” (Söz: Onur Akay – Müzik: Cengizhan Sönmez)

Onur Akay Ödülleri

Yüzyılın Bestekârı Ödülü

Yılın Sanatçısı Ödülü

Yılın Söz Yazarı Ödülü

30. Sanat Yılı Ödülü

Onur Akay Oyunculuğu?

Onur Akay, çocuk oyunculuğa 1991 senesinde Ankara Gazi Eğitim Fakültesi Tiyatro Kulübü’nde Güngör Dilmen’in yazdığı “Kurban” isimli tiyatro oyununda “Murat” rolüyle başladı. Oyunculuğuna 1991 senesinde Mahallenin Muhtarları isimli iki dizide rol alarak devam etti. 1997 ve 2004 senesinde Şöhretler Kebapçısı.

Onur Akay Sunuculuk?

1992 senesinde Ankara radyolarında Türk sanat müziği uygulamaları hazırlayıp sunan Onur Akay, üç sene süresince radyolarda sunuculuk ve spikerlik hazırlamaya devam etti. 2011’de “Keyf-i Muhabbet”, 2012’de “İftar Lezzeti”, 2016’da “Zil Şal ve Gül” ve 2017’de 3 sene devam eden “Dünden Bugüne Ezgiler” olmak suretiyle dört değişik tv programı sundu. Ayrıca meşhur server Müge Oruçkaptan’la beraber çoğu “Bayram Özel” ve “Yılbaşına Özel” tv programlarının sunuculuğunu yapan Akay, programlarında çoğu meşhur isme ev sahipliği yaptı.

Onur Akay Yazarlık Kariyeri?

1998 senesinde 245. sayısıyla yayına başlayan kültür sanat dergisi ‘ANA’da uzun seneler köşe yazarlığı yaptı. 2013 yılından itibaren Türkiye’nin en büyük gazeteleri ve milli haber bültenlerinde kendi toplumsal medyasındaki oranlarıyla devamlı referans olarak yer aldı. medya adresleri. 2015 yılından sonra Bülent Ersoy başta olmak suretiyle meşhur isimlerle yapmış olduğu hususi röportajlar Aydınlık Gazetesi’nin kültür sanat sayfasında sayfa manşeti olarak yayınlanmaya ve yayınlanmaya devam ediyor.

2013 senesinde OnurAkayMedya’yı kuran ve köşe yazılarıyla binlerce habere mevzu olan Onur Akay, hızlıca milli basın ve medyada büyük emniyet kazandı. Geleneksel hale gelen OnurAkay Medya Yılı Ödülleri, Türkiye genelinde ses getirdi. Ayrıca çoğu meşhur ismin ölümlerini toplumsal medyada ve köşe yazılarında ilk yazan o oldu. O zamana kadar magazin uygulamaları ve Türkiye’nin önde gelen gazeteleri, 2016 senesinde Onur Akay’a magazin camiasında ‘Afet Anlatıcı’ lakabını vermişti. Ayrıca Onur Akay’ın makaleleri ve paylaşımları onu Bülent Ersoy ve Devran Çağlar başta olmak suretiyle çoğu meşhur ismin karşısına çıkardı. Diva Bülent Ersoy, meslektaşı Onur Akay’a 2016 senesinde 50 bin TL manevi tazminat davası açmış, daha sonra Akay’ı affetmişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort