Ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıfı geçemeyecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir tv kanalında, temel eğitim yönetmeliğinin detaylarına dair izahat yaptı. Sınıf geçmede yeni düzenlemeyi anlattı. Önümüzdeki hafta yayımlanacak yönetmelikle alakalı konuşan Tekin, “Belli derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçe’den 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek” dedi.

AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE OLACAK

Bakan Tekin, aleni liselerdeki yeni düzenleme sonra gelinen son durumu da paylaştı. Sınavların çevrimiçi değil karşı karşıya yapılacağını hatırlattı. “Açık lise hakkında programa baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle aleni liseye kayıt yaptıran talebe sayısı oldukça azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran talebe var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif mukamele bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu sene aleni lise sınavları da karşı karşıya olacak.”

“RAKAMLAR BELLİ OLURSA…”

Tekin, öğretmen atamalarına dair yapmış olduğu açıklamada ise “Benim arzum, isteğim şuydu. Bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatırız. 3 ay içinde yeni eğitim yılı başlarken arkadaşlarımızı başlatırız diye düşünmüştüm bunu da açıklamıştım. Bunu da alakalı bakanlarla paylaşacağız” bilgisini verdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort