ÖSYM, 7 bin dolayındaki soru yazarının sayısını artırıyor

Başlıklar

    • 0.1 ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soru çeşitliliği ve 7 bin dolayındaki soru yazarı sayısının artırılması için çabalama yürüttüklerini söyledi.
  • 1 “Soru yazarlarına yönelik çabalama yürütüyoruz”
  • 2 “Tüm soru hazırlama süreçlerinde emniyet tedbirleri had safhada”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, soru çeşitliliği ve 7 bin dolayındaki soru yazarı sayısının artırılması için çabalama yürüttüklerini söyledi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM’nin son devre çalışmalarına dair AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 14 ay ilkin 4 Ağustos 2022’de göreve başladığını anımsatan Ersoy, “İstenmeyen birtakım durumların yaşandığı o günlerde öncelikle ÖSYM’nin soru bankasını dondurduk, arkasından 1000 dolayında hoca ile iletişime geçtik ve yeni KPSS süreçlerini başlattık. Normalde 4-5 aylık müddette hazırlanan sınavları, hocalarımızla beraber 25 gün içerisinde tamamladık ve sınavlar sıhhatli şekilde sonuçlanmış oldu.” dedi.

14 aylık süreçte sınavlarla alakalı rastgele bir şaibe ya da istenmeyen durumun oluşmadığını belirten Ersoy, sürecin, oldukça sıhhatli gittiğini aktardı.

Ersoy, “Bu müddette 62 imtihan yaptık. Sınavlara farlı oturumlarda toplam 16 milyon 300 bin aday, tekil müracaat şeklinde de 8 milyon aday müracaat yaptı. Sınavlarımızda 2 milyonun üstünde şahıs vazife aldı.” bilgisini paylaştı.

“Soru yazarlarına yönelik çabalama yürütüyoruz”

ÖSYM’nin soru bankasında vazife alacak soru yazarı akademisyenlerin sayısını artırmaya çalıştıklarını dile getiren Ersoy, Türkiye’deki bütün tedris üyelerini, tedris elemanlarını, öğretmenleri ve hususi alan uzmanlarını soru yazımında kullanmak istediklerini söyledi.

Ersoy, “Soru yazma kabiliyetimizi ve soru çeşitliliğini çoğaltmak istiyoruz. Bir yandan soru bankamızdaki soru sayımızı artırırken öteki yandan sınavda kullanılacak soruların tarzı olan ve 24 saat kapalı esasına göre çalışan basımevi dönemine sınavda kullanılacak soru sayısının minimum 10 katına ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun olması için de soru yazarlarımızın sayısını çoğaltmak istiyoruz. Bu anlamda uzmanlarla iletişim halindeyiz.” diye konuştu.

“Tüm soru hazırlama süreçlerinde emniyet tedbirleri had safhada”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, “ÖSYM soru bankasına soru imla çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve Bakanlığa bağlı okullarda vazife yapan öğretmenlerce yapılacağına” yönelik ifadelerinin anımsatılması üstüne Ersoy, şunları kaydetti:

“Milli Eğitim Bakanımız Tekin, daha ilkin ÖSYM Yönetim Kurulu’ndaydı, bundan dolayı süreçlerimizi oldukça iyi bilmektedir. YKS’ye dair sürecimiz, Talim ve Terbiye Kurulundan gelen müfredat ve kazanımlarla başlar. Bakanımız göreve ulaştıktan sonra kendisini ziyaret ederek bundan sonraki YKS süreçlerinin iyi mi olacağı konusu ile alakalı çalıştık.

YKS sürecinde, mevcut 7 bin dolayındaki soru yazarımıza Milli Eğitim Bakanlığının Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğündeki öğretmenlerimiz de dahil oldu. Özellikle bu öğretmenlerimizle YKS süreçlerinde öğrencilerimizin müfredatına ve kazanımlarına makul olacak şekilde süreçleri kurmak için işbirliği yapacağız. Sene içerisinde muayyen periyotlarla beraber çalıştay düzenleyeceğiz. YKS soru havuzumuzu, üniversitelerden gelen mevcut tedris üyelerimizin yanısıra Milli Eğitim Bakanlığından gelen öğretmenlerimizle de beraber zenginleştireceğiz. Dolayısıyla öğrencilerimizin çalışmalarına, müfredatlarına ve kazanımlarına makul YKS süreçlerini yapmaya devam edeceğiz.”

ÖSYM olarak YKS sürecinde Milli Eğitim Bakanlığında meydana getirilen düzenlemelere uyduklarının önemini vurgulayan Ersoy, “Çünkü bizim aday kitlemiz, Milli Eğitim Bakanlığından gelen öğrenciler… Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığının müfredatı, mevzu işleme ve soru tarzları, kitaplar ve destek kitaplar YKS için önemli. Milli Eğitim Bakanlığı ile bütün süreçlerde işbirliği yapıyoruz. Süreçleri dün olduğu gibi bugün de sıhhatli ve süratli şekilde yapmak için çalışacağız.” değerlendirmesini yaptı.

ÖSYM’nin 50 senelik geleneğinin bulunduğuna işaret eden Ersoy, “Mevcut kapasite ve yeteneklerimizi, değişen ve gelişen koşullara süratli şekilde adapte etme yeteneğine sahibiz. Sınav yaptığımız kurumlarla işbirliğini oldukça mühim görüyoruz.” diye konuştu.

Ersoy, soru yazarları ile gizlilik anlaşması yaptıklarını dile getirerek, “Tüm soru hazırlama süreçlerinde emniyet tedbirleri had safhada.” dedi.​​​​​​

Kaynak: (AA)

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort