ÖSYM’den 2022-KPSS (Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim) branş bazında sıralamalara güncelleme duyurusu: Branş bazında sıralama nedir, nasıl öğrenilir? – Son Dakika Türkiye Haberleri

ÖSYM sisteminde, adayların eğitim bilgisindeki mezuniyet durumu alanı “Okuyor” ve “Mezun” olmak suretiyle iki kategoride tutulmaktadır.
ÖSYM dal bazında sıralamaları oluştururken var ise YÖKSİS kaynaklı ÖSYM sisteminde bulunan eğitim bilgisini, YÖKSİS kaynaklı bir eğitim bilgisi yoksa müracaat sırasında adayın bildirmiş olduğu eğitim bilgisini kullanmaktadır.

Başvuruda bulunan adaylardan, dal bazında sıralamaların hesaplandığı sırada eğitim bilgisindeki mezuniyet durumu alanı “Okuyor” olan adayların tercih döneminde mezun olması halinde alakalı alan “Mezun” olarak sisteme yansıyacak ve bu adayların tercih hakkı olacaktır. Bundan kaynaklı mezuniyet durumu alanı “Mezun” olan adayların yanı sıra “Okuyor” olan adayların da dal bazında sıralamaya dâhil edilmesi gereklidir. Böylelikle dâhil edilmediği takdirde ortaya çıkacak olan “adayların kendilerini gerçekte olduğu sıradan daha ileride görmesi durumu” engellenmiş olmaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort