Otelci çift cinayeti davasında sona doğru: Katiller çıkmamak üzere içeri girecek

Kızı ve damadı öldürülen Yasemen Dallı, Küçükçekmece 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın yapılacak 6’ncı duruşmada sanıklar ile ilgili kararın verilmesini beklediğini söyledi. Dallı, savcının geçen duruşmada sanıkların suçlarının durağan(durgun) olduğunu, bu nedenden dolayı 2’şer kez ağırlaştırılmış yaşam boyu hapisle cezalandırılmalarını istedi. Pazartesi günü yapılacak karar çıkması beklenen davaya dair konuşan Yasemen Dallı, sonunda adaletin yerini bulacağına inandığını söyledi.

Dallı, mahkemenin savcının iddianamesine katılacağına inandığını belirterek, “Yavrumun kanı yerde kalmayacak; kalmasını da istemiyorum. Bu da her insana misal olsun. Kadınlarımız öldürülmesin. Benim yavrum toprakta. Adalet yerini bulsun, benim kızımın kanı yerde kalmasın. Sadece bunu istiyorum. Savcıya binlerce kez teşekkür ediyorum, bir acılı anneyi duydu. 2 Ekim’deki mahkemede de o katiller inşallah içeri girecek çıkmamak üzere. İnşallah o günleri de göreceğim” dedi.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca hazırlanan iddianamede 11 Ekim 2021 tarihinde Esenyurt Haramidere mevkiinde otoyol kenarında Nuri Yıldız’a ait aracın yanar vaziyette bulunmuş olduğu belirtildi.  Söndürme işlemleri esnasında meydana getirilen incelemede aracın içerisinde kimsenin bulunmadığı görülürken, dış kısmında kan olduğu belirleme edildi. İddianamede Nuri Yılmaz’a ulaşmak için Denizköşkler Mahallesi’nde bulunan evine gidildiği belirtilirken, kapının kilitli olması üstüne çilingirle açtırılıp içeri girildiğinde maktulün eşi Esra Yıldız’ın boğazının kesilerek öldürülmüş olduğu kaydedildi. Soruşturma kapsamında incelenen emniyet kamerası görüntülerinde Esra Yıldız’ın öldürülmüş olduğu gece evine gelen koyu renk şapkalı ve maskeli iki adama kapıyı açtığı, bu kişilerin 10 dakika sonrasında binadan çıkmış olduğu belirtildi.

Nuri Yıldız’ın, Beyoğlu’ndaki bir otelden tek başına ayrıldıktan sonra, bir parkın önünde beklediği sırada, dörtlüleri yanan bir otomobilin Nuri Yıldız’ın arabasını Bahçelievler’de D-100 yan yolda kendisini takip eden kırmızı renkli otomobilin arkasında durdurduğu, sanıkların silahından çıkan 3 kurşunla Nuri Yıldız’ın arabanın içerisinde öldüğü, sonrasında sanıklar Ferhat ve Mühyettin Yıldız’ın maktul Nuri Yıldız’ın arabasına binerek Edirne istikametine gittiği, Aleyna Yıldız’ın ise, Bahçelievler Kocasinan mahallesinde bulunan bir otoparka gelmiş olarak aracını park etmiş olduğu ve Bahçelievler’de bulunan evine geçerek sanıklardan gelecek haberi beklediği belirtildi. Maktul Nuri Yıldız’ın aracına binerek Beylikdüzü’ne gelen iki sanığın, vakada kullandıkları şarjörü boş araziye attıkları, vasıta ilerlediği sırada vakada kullandıkları silahı ise, ters tarafa attıkları ve maktul Nuri Yıldız’ın cenazesini Gaziler caddesi ile Vilda sokak kesişiminde bulunan çalılık alana attıktan sonra, gene aynı araçla Nuri Yıldız ve Esra Yıldız’ın ikamet etmiş olduğu Avcılar’daki Denizköşkler Mahallesi’ndeki eve saat 23.56 sıralarında geldikleri, kapıyı açan Esra Yıldız tarafınca içeri alındıkları belirtildi. Sanıkların eve girdikten sonrasında Esra Yıldız’ı boğazını keserek ve bıçaklayarak öldürdükleri ve 00.06’da evden ayrılarak, Avcılar’dan Bahçelievler’e hareket ettikleri belirleme edildi. İddianamede 3 sanık hakkında, ‘Tasarlayarak öldürme’ suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 ayrı suçtan 9’ar sene hapis cezası istendi.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort