ÖZEL ÖĞRENCİLERE ÖZEL ZİYARET

Balıkesir’de öğrencilerin sıhhatli ortamlarda kalifiye bir eğitim almaları için çalışmalar sürdürülürken; hususi eğitim gereksinim duyan bütün öğrencilerin de eğitimde fırsat eşitliği kapsamında eğitim alabilmeleri için lüzumlu planlamalar yapılıyor.
2023-2024 eğitim tedris yılı itibarıyla Balıkesir’de; hususi eğitim sınıflarında, hususi eğitim okullarında, hastane ve evde eğitim gören bin 727 hususi talebe eğitimlerine başladı. Her çocuğun hususi kabiliyeti olduğu bilinciyle eğitim gören hususi öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen ve personel iş donanması ile fedakâr çalışmalar yürütüyor. Özel çocuklar ve gençlerin hayat becerilerini çoğaltmak ve kaliteli eğitim almalarını sağlamak adına öğrencilere ihtiyaç duyulan yardımcı sağlanıyor.
Eğitim için meydana getirilen her yatırım ve harcanan emeğin çocuklarımızı aydınlatan birer meşaleye dönüştüğü inancıyla hassas planlanan çalışmalar sonucunda Balıkesir eğitim ailesine 3 “Özel Eğitim Anaokulu” kazandırıldı. Balıkesir Valiliği ve Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. içinde düzenlenen protokol ile, hayırsever tarafınca eğitime verilen destekle Karesi ilçesine kazandırılacak olan “Özel Eğitim Uygulama Okulu” binasının inşaat çalışmaları da devam ediyor.
Yeni eğitim tedris yılı için meydana getirilen çalışmalar ve alınan tedbirleri yerinde görmek, okulların açıldığı ilk hafta bundan dolayı hususi öğrencilerin hususi anlarına ortak olmak ve eğitim yatırımlarının gelişimi ile alakalı malumat almak isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Karesi İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu, Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu ile Karesi ilçesinde süren eğitim yatırımlarını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü ile beraber ziyaret etti.
Okul ziyaretlerinde sınıfları ve atölyeleri gezen Tatlı, öğrencilerin itina ve gayretle ürettikleri ürünlerle yakından ilgilenerek hususi öğrencilerimizin aktivite heyecanlarına ortak oldu. Yapımı süren “Özel Eğitim Uygulama Okulu” ile alakalı de inşaat alanında araştırmalarda bulunarak yetkililerden malumat aldı.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort