Özgür Özel görevini bıraktı

Grup başkanlığı konusunu kurultay tarihi kesinleştikten sonra değerlendireceklerini belirten Özel, “Arkadaşlarımızla bir değerlendirme yaptık. Bugün de bu konuyu genel başkanla birlikte baş başa görüştük. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir mutabakata vardık” ifadesini kullandı.

Kurultaya kadar CHP Grup Başkanlığı görevinden ‘resmi’ olarak istifa etmeyeceğini bildiren Özel, devamında şunları kaydetti:

“Görevimi resmen bırakmıyorum ama fiilen grup başkanlığı yapmayacağım. Bundan sonra salı günleri grup toplantılarına katılmayacağım. Grup başkanı olarak benim yapmam gereken görevlerde, zaten benim olmadığım yerde grup başkanvekillerimiz yetkili. Üç grup başkanvekilimiz görevine devam edecek. Kurultay’ı yapacağız. Kurultay bittikten sonra eğer ben genel başkan seçilirsem zaten bir grup başkanı seçimi olmayacak. Otomatikman hem genel başkan hem de grup başkanıyım. Sayın genel başkan seçildiği takdirde o gün yeni grup başkanının seçilmesi için gerekli seçimin yapılması için adımı atacağız. Kurultayda eğer sayın genel başkan seçilir ve bir grup başkanı seçilmesine gerek olursa seçimi o günden sonra yapacağız.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort