Özgür Özel tüm delegeleri ayaklandırdı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli 38’inci olağan il kongresi bugün Kocaeli Uluslararası kongre merkezinde yapılacak. Toplamda 642 delege oy kullanacak ve kongre sonunda 30 yönetim kurulu üyesi ile 28 kurultay delegesi belirlenecek. İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Bülent Sarı ile Uğraş Çiftçi arasında bir yarışın yaşanması bekleniyor.

“KİMSE AYRILIKLA BİTECEK ZANNETMESİN”

Öğle saatlerinde başlayan kongreye CHP Genel Başkan adayları Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Mustafa Örsan Öymen, Ünal Karahasan, İlhan Cihaner de katıldı. Kongre Genel Başkan Adaylarının konuşması ile başladı. Kongrede konuşan Genel Başkan Adayı Özgür Özel, “Kocaeli her seçim döneminde davet edildiğimde koşarak geldiğim, hep hakettiğini alamadığını düşündüğümüz diri bir örgütün olduğu bir yer. Uzun yıllar sonra bir kez daha bütün Türkiye’ye hatta bütün dünyaya parlamentoda grubu olan partiler arasında genel başkanını çoklu aday olarak seçme olanağı sağlayan tek parti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na da saygılarımızı sunuyorum. Elbetet eleştirilerimizi sunacağız. Kimse bunu uslüpsuzlukla, yakarak, yıkarak veya ayrılıkta biteceğini beklemesin.

“28 MAYISTA PARTİLİER UTANÇLA KALKTI”

Ben 81 ile 975 ilçeden aldığım yetişebildiğim tüm davetlere gitmiş biri olarak konuşayım. Burası baba evidir. Babaevinin çorbası kaynamaktadır. Baba evinde tartışma olur, yönetime talip olunur ama babaevini yakıp yıkmalar olmaz. Çünkü tapusundaki isme saygı vardır. Bu tapı Ne kılıçdaroğlu’na ne de Özgür özel’in üzerine kayıtlıdır. Bu tapu Gazi Musafa Kemal Atatürk’e aittir. Ben 12 yıl boyunca milletvekilliği yapmış, parti meclisine söz hakkı olmuş bir kardeşinizim. Son seçim kampanyasına belki de ilk başlayan siyasetçiyim. Adayımız çıkana kadar aday sizsiniz dedim. Geçmişte çok önemli başarıların elde ettiği Kocaeli’de 28 mayıs sabahı uyandığğında beyin sancısıyla, vicdan azabı ile utançla kalktı. Verdiğim emeğin, akıttığım anıl terinin yetmediği bir süreçte, inandığım seçime rağmen kaybında toplu iğne ucu kadar sebebim varsa özür diliyorum.

“BU PARTİNİN EVLATLARINI YEDİRTMEYİZ”

28 Mayıs sabahından sonra susmalarımız elbet oldu. 28 Mayıs tarihinden itibaren nasıl tepki vermemizi örgütümüz ile paylaştık. Biz bir sonucu tekrar ettik. 52’ye 48 refarandumun da sonucudur. Ekmeleddin İhsanoğlu seçiminin de sonucudur. Malesef ki muharrem inceyi aday yaptığımız seçimde tüm muhalefeti toplatığımızda yine aynı sonuç vardı. 2019 yerel seçim sonuçları da yine 52’ye 48’dir. İkinci turda dengeyi yine değiştiremedik. O zaman artık siyaset yapma biçiminin değişmesi gerektiğini, gençleşmesi gerektiğini, atanmışların değil seçilmişlerin söz sahibi olması gerekirken sadece 1 kişinin siyasetine kurgulanmasına, rakiplerimize benzeyerek siyaset yapma anlayışının sonuç vermediğini gördük. Bu partiye bir genel başkan gelecekse meteorlar düşmeyecek, labarotuvarda üretilmeyecek. Bu partinin evlatlarından biri olacak. Bu partinin evlatlarını getirmeliyiz. Partisiz bir siyasetçinin gelmesini beklemeyeceğiz. Bu partiyi gençleştirerek çıkacağız. Ben örgütümün başını öne eğdirmedim. Özgür özel kardeşiniz olarak, bu partinin bir evladı olarak. Bana derseniz ki geç partinin başına. Ben sizinle birlikte bu partiyi şampiyon yapmaya talibim. Bundan sonra seçim geceleri partinin ışıkları erken kapanmayacak” dedi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort