Pasif gelir ne demek? Pasif gelir nasıl elde edilir?

Dijitalleşmenin başrolü kaptığı çağımızda derli toplu mesai yapmadan hatta asla çalışmadan gelir elde etmenin çoğu yolu vardır. Pasif gelir şeklinde de tanımlanan bu iş modeli; finansal açıdan daha huzurlu etmenize, tek bir maaşa bağlı kalmamanıza, yaşamın fena sürprizlerine karşı güvenilir bir dayanak oluşturmanıza ve yaşam standartlarınızı daha iyi bir seviyeye taşıyabilmenize yardımcı olur. Sağlam bir eylemsiz gelir sistemi kurduğunuzda oturduğunuz yerden hatta uyurken bile hasılat elde etmenin avantajlarından faydalanabilirsiniz. Pasif gelir kaynaklarının neler olduğu ile ilgili ayrıntılı malumat için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Pasif gelir ne demektir?

Pasif gelir tam zamanlı ya da yarı zamanlı çabalama modelleri gibi derli toplu bir gayret ve mesai gerektirmeyen iş alanlarından sağlanan kazançtır. Aktif gelir elde ederken olduğu gibi her gün yaklaşık 8-10 saat çalışmak ya da devamlı bir gayret göstermek zorunda kalmadan da elde edebileceğiniz bir gelir türüdür. 

Pasif gelir birtakım kişilerde asla bir vakit çalışmamak terimini akla getirebilir fakat bu sıklıkla doğru değildir. Genellikle sağlam ve devamlı bir eylemsiz gelir kapısı yaratmak için ilk etapta olabildiğince odaklı şekilde çalışmak hatta gerek görülürse finansal yatırım yapmak gerekir. Çabalarınız ve aktardığınız finansal kaynaklar kararında sistemi bir kez etkin şekilde oturttuğunuzda işin arkası çok daha süratli bir halde gelir. Yani sistem siz pek gayret masraftan da kendiliğinden işlemeye devam eder. 


Gizem Memiç kimdir? Survivor Gizem Memiç kimdir?

Pasif gelirin avantajları

Pasif gelir türü bireylere vakit ve emekten tutum etmek başta olmak suretiyle çoğu üstünlük sunar. Aktif gelir kazanmak için harcadığınız yoğun gayret ve vakit yerine daha azını yaparak derli toplu olarak yüksek hasılatlar sağlayabilir, kendinize daha çok vakit ayırabilirsiniz. Pasif gelir sağlamış olduğu avantajlar ve kolaylık vasıtası ile derhal her insanın elde etmek isteyeceği bir gelir çeşididir. Pasif gelir sahibi olarak faydalanabileceğiniz başlıca avantajlar şunlardır:

  • Pasif gelir kaynakları vasıtası ile çalışmaya daha azca vakit ayırarak, zamanınızı daha özgürce değerlendirebilirsiniz.
  • Pasif gelir devamlı hale geldiği vakit maddi kaynaklarınız artar ve bu da finansal bağımsızlığınızı kazanmanıza yardımcı olur.
  • Özellikle kargaşa ve bunalımlı ekonomik koşullar altında ya da ihtimaller içerisinde fena sürprizlere karşı tek bir gelire bağlı kalmak yerine eylemsiz gelir sahibi olmak size daha iyi hissettirir. Maddi güvenceniz artar ve üzerinizdeki baskı azalır.
  • Pasif gelir kaynakları çok çeşitlidir ve çoğu para kazanma tekniği sunar.
  • Zaman ve enerjiden tutum ederek yaratıcı alanlara daha çok odaklanabilir, inovatif çalışmalarınızı artırabilirsiniz. 
  • Pasif gelir zamana ve mekana bağlı değildir. Dünyanın neresinde olursanız olun gelir elde etmeye devam edebilirsiniz. 
  • Finansal açıdan istikrarlı bir rota izleyeceğiniz için geleceğe daha güvenilir bakmanıza yardımcı olur. Cesur ve kararlı adımlar atabilmenizi sağlar.

Pasif gelir iyi mi elde edilir?

Pasif gelir sistemini başarıyla kurup süreklilik kazandırabilirseniz aşırı gayret masraftan yüksek hasılatlar elde edebilirsiniz. Bunun için doğru sistemi kurabilmeli ve doğru insanlarla iletişime geçmelisiniz. Değerli bir ürün ya da hizmet ortaya koyarsanız ve ilk etapta fikriniz üstüne yoğunlaşıp entelektüel, romantik ve finansal yatırımlarda bulunursanız siz de eylemsiz gelirin avantajlarından faydalanabilirsiniz.

Pasif gelir kaynakları çok muhtelif alanlardan sağlanabilir. Girişimciler genelde yatırım hesaplarından, muhtelif finansal enstrüman yatırımlarından, ortaklıklardan ya da haiz oldukları gayrimenkullerden eylemsiz gelir elde ederler. Ancak finansal kaynaklarınız kafi değilse alaka alanlarınız, yetenekleriniz ve uzmanlıklarınız üstünden de derli toplu gelir elde edebilirsiniz.

Pasif gelir kaynakları

Pasif gelir kaynakları dijital çağın koşulları göz önüne alındığında çok çeşitlidir. Birbirinden değişik birden fazla kanaldan gelir kapısı yaratabilirsiniz. En tanınmış gelir kaynakları arasında ise dropshipping, arbitraj, dijital ürünler, satış ortaklığı ve mobil programlar yer alır.

Dropshipping

Dropshipping özellikle e-Ticaret faaliyetlerine yeni başlayan girişimciler için azca maliyetle, stoksuz ürün satışı yapma yöntemidir. Dropshipping bir öteki deyişle stoksuz e-ticaret anlamına gelir ve çevrimiçi satış yapmak için idealdir. e-Ticaret günümüzün en tanınmış gelir elde etme şekilleri arasındadır. Siz de e-Ticarete atılmak istiyor ama stok, nakliye, lojistik, depolama, envanter gibi masraflı ve komplike işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız dropshipping yöntemini deneyebilrsiniz. Özetle dropshipping satış yönteminde ürüne fiziki olarak haiz olmanız gerekmez, satışı sizin yerinize tedarikçi yapar. Satış fiyatı ile tedarikçinin fiyatı arasındaki ayrım da eylemsiz gelir kazancınızdır.

Arbitraj

En eski tecim stratejilerinden biri olan arbitraj, aynı mevcudiyet için ayrı piyasalarda ortaya çıkan fiyat dengesizliklerinden doğan bir işlemdir. Arbitraj için fiyat farkının ortaya çıkması şarttır. Ayrıca risksiz bir kâr elde etmek için işlemlerin eş zamanlı olarak yapılması da önemlidir. Arbitraj genelde ufak fiyat farklılıklarından kaynaklanır bu nedenden dolayı yüksek miktardaki yatırımlar için mantıklı bir strateji olarak değerlendirilir. Arbitraj prosedürü yaparken fiyatın düşük olduğu yerden alım yapılır ve fiyatın yüksek olduğu platformdan da satış gerçekleştirilir. Aradaki ayrım ana para koymadan, risksiz şekilde elde edilmiş kardır. Genellikle pay senetleri, tahviller, para birimleri ve muhtelif varlıklar üstünden arbitraj işlemleri yaparak derli toplu olarak eylemsiz gelir elde edebilirsiniz. 

Dijital ürünler

e-Ticaret platformları üstünden sıklıkla satışı meydana getirilen çok çeşitli dijital ürünler bulunmaktadır. Dijital mamüller bilhassa sizin tarafınızdan üretilmişlerse zamanla yüksek bir gelir kapısı yaratabilirler. Ürünü bir kere üretip çok kez satışını yapmak ise birtakım dijital mamüllerin üstünlükleri arasındadır. En kazançlı ve tanınmış dijital mamüller arasında çevrimiçi kurslar, internet seminerleri, oyun/uygulama içi satın alma, e-Kitaplar, gösterim platformu üyelikleri, yazılımlar, kartlar, müzik vb. yer alır. Özellikle çevrimiçi kurslar/eğitimler azca masraflı olmaları ve yüksek kâr marjları ile kuvvetli bir gelir kaynağıdır. 

Satış ortaklığı (Affiliate Marketing)

İnternetten para kazanmanın en trend yollarından biri de satış ortaklığıdır. Online bir platformda hizmet veriyorsanız bir ürün ya da hizmetin satışını yapan şahıs ya da kurumların reklamını yaparak satış ortaklığı stratejisi uygulayabilirsiniz. Satış ortaklığı iş modelinin başarıya kavuşması sıklıkla network gücünüze bağlıdır. Örneğin blogger iseniz ve blogunuzun trafiği yoğunsa reklamverenlerin ürün ya da hizmetini satabilme ihtimaliniz de artar. Her bir satış için alacağınız komisyon ise sizin hasılatınız olur. 

Mobil uygulamalar

Akıllı telefonların artık neredeyse her şeyi yapabiliyor olması mobil programları da olabildiğince tanınmış hale getirdi. Her alanda geliştirilebilen mobil uygulamalar sayesinde kişiler alaka alanları ve gereksinimlerine bağlı olarak çok muhtelif hizmet/ürünlerden faydalanabiliyorlar. Siz de kendi beceri, yetenek, malumat ve deneyimlerinizi mobil tatbik yazılımı geliştirerek geniş kitlelere sunabilirsiniz. Günümüzün en yaygın para kazanma şekillerinden biri olan mobil programlar ile aylık ya da senelik olarak derli toplu ödeme meydana getirecek müşteriler bulmanız ve devamlı olarak gelir elde etmeniz mümkündür. 

Domain satışı

Domain satışı derli toplu olarak çevrimiçi gelir elde şekilleri arasında yer alıp, dünya genelinde yaygınlaşan bir ticari yatırımdır. Domain, internet sitelerinin internette bulunmasını elde eden dijital adresler olarak tanımlanabilir. Rakam ve harflerden oluşurlar. İyi bir domain tarzı internet sitesinin trafiğini hatta marka kıymetini artırabilir. Domain yatırımcıları yüksek istek göreceğini düşündükleri alan isimlerini satın alırlar ve onları satmak için alıcı beklerler. Siz de domain satışı yaparak yüksek eylemsiz gelir hasılatı elde edebilirsiniz.

Mükellef ile şirketinizi basitçe kurun

Pasif gelir elde ederken alacağınız ödemeler ve ödemeniz gereksinim duyulan vergiler için satmaca kesebileceğiniz bir şahıs şirketine gereksinim duyarsınız. Şirket kurmanın uzun ve yorucu bir süreç bulunduğunu düşünüyorsanız, sizin için işlemleri hızlandırıp kolaylaştırmak için Mükellef’ten yardımcı alabilirsiniz. Mükellef ile basitçe şahıs şirketinizi kurabilir, girişiminizi yasal bir zeminde kurup büyütebilirsiniz. Şirket kuruluş sürecinin her adımını Mükellef üstünden takip edebilir, komplike işlemlerle uğraşmadan kısa bir müddet içerisinde şirketinizi çevrimiçi olarak yönetmeye başlayabilirsiniz. Detaylı malumat için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort