Patlıcan sapı kürü nasıl yapılır? Patlıcan sapının faydaları neler?

Yazın sevilen sebzesi patlıcan gerek mezesi gerek yemekleriyle mutfakların vazgeçilmezi. Son zaman patlıcan kadar patlıcan sapı kürü de maksimum dört gözle beklenen kürlerden oldu. Peki, patlıcan sapı kürü iyi mi yapılır? Patlıcan sapının yararları neler?

Kestikten sonrasında çöpe attığınız patlıcan sapının yararları saymakla bitmiyor. Yaz sebzesi patlıcanın saplarını kullanmayı dikkatsizlik etmeyin.

Mutfakların sık tercih edilen sebzelerinden patlıcanı hazırlarken doğranan saplar varlıklı ve besleyici yapısıyla sıhhat açısından faydalı. Kaynatılıp içilen patlıcan sapı suyu, basur tedavisi ve hazım sistemi problemleri başta olmak suretiyle çoğu sıhhat sorununa karşı yararlı olabiliyor.

PATLICAN SAPI KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Yemek için hazırladığınız patlıcanlaı doğradıktan sona, patlıcanın yeşil sap kısımlarını kesip iyice yıkayıp temizleyin.

5 tane patlıcan sapı için 5 bardak içme suyunu tencereye koyup sapları içine atın. Tencerenin kapağını kapatıp otuz dakika kaynattıktan sonrasında altını kapatabilirsiniz.

Karışımı soğuttuktan sonrasında patlıcan saplarını içinden alın. Elde ettiğini suyu buzdolabında saklayabilir ve 5 gün süresince sabah ve akşam aç karnına içebilirsiniz.

Not: Bu kürü uygulamadan ilkin doktorunuza danışmanız öneri edilmektedir.

PATLICAN SAPI FAYDALARI NELER?

– Patlıcan sapı suyu basur tedavisinde tabii bir tedavi tekniği olara görülüyor.

Patlıcan sapı bünyesinde bulunan varlıklı mineraller vasıtası ile göz hücrelerinin yenilenmesine destek oluyor ve göz kaybı sıkıntılarının önüne geçiyor.

– Kansızlık nedeniyle ortaya çıkan bitkinlik ve gerilim gibi hastalıkların ortadan kaldırılmasında vücuda katkı vermektedir.

– Düşük yağ payı ve tok tutma tesiri bulunan patlıcan sapı, derli toplu tüketildiği takdirde zayıflamaya ve hazım sistemini düzenlemeye destek olur. Reflü, ülser, gastrit, kabızlık gibi hastalıkları önlemek için faydalıdır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort