Polonyum 210 nedir ne işe yarar? Suikastlarda kullanılan Polonyum 210’nun vücuda girdiğinde belirtileri neler?

İsmini onu bulan Marie Curie’nin memleketi Polonya’dan alan Polonyum 210 maddesi FETÖ uzantılarının suikast amaçlı kullandığı iddia ediliyor. Polonyum 210 vücuda girdiğinde birçok emareye niçin olmaktadır. Peki, Polonyum 210 nelerdir ne işe yarar? Suikastlarda kullanılan Polonyum 210’nun vücuda girdiğinde emareleri neler?

POLONYUM 210 NEDİR?

Polonyum-210 tabii yolla oluşan, pozitif enerji yüklü alfa parçacıkları yürüyerek radyoaktif bir maddedir.

Polonyum öncelikle Pierre ve Marie Curie tarafınca 1898 yılında, kimyasal yolla uranyumdan ayrılarak keşfedilmiş, böylelikle laboratuvar ortamında keşfedilen ilk kimyasal element olmuştur.

Elementin ismi, Marie Curie’nin memleketi olan Polonya’dan türetilmiştir.

Laboratuvar ortamında üretilen bu elementin aslında toprakta, atmosferde ve hatta vücutlarımızda oldukça düşük miktarlarda bulunuyor olmasıdır.

Fakat radyoaktif bir element olan polonyum-210’un insan bedenindeki miktarı arttığında, doku ve organları tahrip edici tesirleri oluşmaktadır.

Çok yüksek radyoaktiviteye haiz olan bu elementin bir toz zerresi büyüklüğündeki parçası, yani bir mikrogramı bile yutulsa, insanoğlu üstünde ölümcül etkisinde bırakır yaratmaktadır.

Tıp bilimi bugün bile polonyumun vücuttaki etkinliğini belirleme etmekte zorlanmaktadır.

POLONYUM 210 VÜCUDA GİRDİĞİNDE BELİRTİLERİ NELER?

Polonyum-210’un insan bedenine zarar verebilmesi için sindirilmesi, solunması ya da aleni yaraya değmesi gerekir. Radyasyonun tesir alanı sınırı olan olduğundan sadece yakınındaki dokuya zarar verebilir ve kağıt, deri ya da giysilerin içerisinden geçemez.

Polonyum-210 vücuda alındığında, şahıs birkaç gün içinde kanserin son evresindekine benzer semptomlar göstermektedir.

Polonyum-210 sindirildikten sonrasında maddenin %50-%90’ı dışkı yoluyla vücuttan atılmaktadır. Kalan bölümü ise kana karışarak dalak, böbrek, karaciğer ve kemik iliğini tahrip etmektedir.

Georgia Üniversitesi’nden toksikolog Cham Dallas, elementin vücutta yarattığı etkiyi kanserin son evresine benzetmektedir:

‘’Madde vücuda girdikten sonrasında öncelikle karaciğer ve böbrekler zarar görür, bu tarz şeyleri yoğun mide bulantısı ve baş ağrısı izler; ilerleyen günlerde kusma, ishal ve saç dökülmesi görülür. Ölüm bazı durumlarda birkaç gün, bazı durumlarda birkaç hafta içinde gerçekleşir.’’

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort