POSTACI YÜRÜYÜŞ YARIŞMASI BALIKSİR’DE YAPILDI

Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş yarışmasında, Türkiye’yi ve PTT AŞ.’yi temsil edecek aday ekibinin belirlenmesi amacıyla 51. Postacı Yürüyüş yarışması Türkiye finali Balıkesir’de gerçekleştirildi.
Balıkesir merkez Karesi ilçesinde bulunan Avlu Kongre ve Kültür Merkezi, 51. Postacı Yürüyüş yarışması Türkiye finaline ev sahipliği yaptı. Yarışmanın açılış programına Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ve PTT AŞ. Genel Müdürü Hakan Gülten katıldı.
PTT teşkilatı olarak Türkiye’nin her noktasına iletişim gönderilerini taşımak, insanların birbirleriyle insanların birbirleri arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla teşkilatlarının hayatta bulunduğunu söyleyen Gülten, 1840 senesinde buyana Türkiye’nin her yerinde değişik görevler üstlendiklerini belirtti. Gülten, “183 senelik tarihimizde deprem, savaş, ülkemiz içerisindeki bir kargaşalık durumu ve zor şartlarda bir vatandaşımızın iletişimi sağlamak için vazife yapıyoruz. Postacılarımızın telaşı da bu iletişim gönderilerini ulaştırmaktır” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bu şekilde bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan oldukça memnun olduklarını belirterek, Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği hazırlamaya talip olduklarını söyledi. AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ise PTT teşkilatının yaşamın her alanda bulunduğunu söyledi. Canbey, “Böyle bir spor bulunduğunu Kemal Sunal’ın bir filminden öğrendik. O film ile bu spor ünlü oldu. Bu kadar da yaygın yapıldığını bilmiyorduk. Bu müsabaka ile Balıkesir’de de bir farkındalık oluşmuş oldu” diye konuştu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:
“Belli mevzular var ki 7’den 77’ye, cemiyet yaşamının her döneminde ve aşamasında, herkesi kucaklayan, sıcak yüzüyle, alakalı personeliyle ve değişen, güncellenen çehresiyle PTT bu kurumlarımızın en başta geliyor. Zaten bir ülkeyi, gelişen ülkeler kategorisinde görmek için onun kurumlarına bakmak gerekir. Kurumlarının gelişime ayak uydurabilmesi, çağın gereklerine aynı tempoda uyumlu bir halde ahenk sağlayabilmesi bir göstergedir. PTT bu göstergeyi elde eden kurumları başlangıcında geliyor. Her ne kadar hayatımızdan yok olmakta olan mektup teriminin o nostaljik atmosferini yaşayamasak da, şuan ki aktüel durumuyla iftihar ettiğimiz bir kurumumuz. Böylesine hoş bir etkinlikle kurumsal farkındalığın arttırılması noktasında, Balıkesir’de meydana getirilen bu yılki yürüyüş etkinliğini memnuniyetle karşıladık. Bütün distribütör kardeşlerimize başarılar diliyoruz.”

70 sporcu dereceye girebilmek için ter döktü
Konuşmaların sonrasında Türkiye’nin 7 bölgesinde düzenlenen yarışmalara katılım elde eden 366 PTT personelinden elemelerde etkin olan 70 şahıs final müsabakasında ter döktü. Balıkesir’de düzenlenen final yarışmasında hanımlarda İzmir PTT Başmüdürlüğünden Gülşen Çerçi birinci, PTT Genel Müdürlük personelleri Nermin Arslanoğlu ikinci, Gülay Kalıç üçüncü oldu.
Erkeklerde ise Aksaray PTT Başmüdürlüğünden Kadir Çolak birinci, İzmir PTT Başmüdürlüğü Barış Çankır ikinci ve Trabzon PTT Başmüdürlüğünden Kadir Öztürk üçüncü oldu.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort