Propolis nedir? Propolis faydaları nelerdir?

Antioksidan özelliği vasıtası ile sağlığa yararlı olan propolis tüketimi son yıllarda artış gösterdi. Peki, propolis nedir? Propolis yararları nelerdir?

Propolis, sıhhat açısından haiz olduğu yararları sebebiyle büyük bir öneme sahiptir. Arılar tarafınca toplanan maddelerin başlarında bulunan ifraz bezlerinden salgılandığı malum enzimlerle işlenerek üretilen reçine aynısı bir ürün olarak anlatım edilebilir. Antioksidan özelliğe haiz olan propolis, muhtelif enfeksiyonlara karşı kullanılmaktadır.

PROPOLİS NEDİR?

Propolis, Yunanca da müdafaa ve giriş manalarına gelmekte olan pro kelimesi ve kent anlamına gelmekte olan polis kelimelerinin birleşiminden meydana gelmektedir. Arıların kovanların hijyenini ve korumak için ürettikleri bir tür reçine olarak bilinmektedir.

Propolisin genel hatlarıyla koyu kahverengi renge haiz olduğu ve kendisine özgü bir kokusu bulunmuş olduğu söylenebilir. Arı polenine göre daha varlıklı bir içeriğe haiz bulunduğunun söylenmesi de olası olmaktadır.

Propolis, yıllardan beri insanların değişik enfeksiyonlar için tedavi amaçlı deva olarak kullanılmakta bulunduğunu söylemek mümkündür.

Propolis hakkında olarak günümüzde de meydana getirilen çoğu çabalama bulunmuş olduğu ve insan sağlığı açısından olabildiğince büyük faydaya haiz olduğu anlatım edilebilir.

PROPOLİSİN FAYDALARI NELERDİR?

Propolis kullanımının sağlamış olduğu çoğu yarar bulunmuş olduğu bilinmektedir. Özellikle yaraların iyileşme sürecini hızlandırıcı bir etkiye haiz bulunduğunun söylenmesi olası olmaktadır. Mikroplara ve bakterilere karşı da koruyucu bir özelliğe haiz olan propolis, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyuculuk sağlamaktadır.

Cilt sağlığı açısından da propolis kullanımının yarar sağladığını söylemek olası olmaktadır.

Ağız yaralarının ve uçukların iyileştirilmesinde de olabildiğince etkili ve tabii bir teknik bulunduğunun söylenmesi mümkündür.

Propolis içinde B1, B2, C ve E vitaminlerinin bulunmuş olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda içinde yer edinen aminoasitler ve mineraller bakımından da son aşama varlıklı bulunduğunu söylemek olası olmaktadır.

Dünyadaki en meşhur antibiyotik olarak bilinmekte olan propolisin, kullanılması halinde hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan rolü gördüğünü söylemek olası olmaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort