Pürüzsüz parlak ve sağlıklı bir cilt için 5 sabah içeceği önerisi

Detoks, fitness sanayisinde oldukça fazla alaka gören ve kulanılan mevcut bir trend olarak kabul edilir. Detoksifikasyon ya da detoks, toksinlerin ve yabancı unsurların bedenden uzaklaştırılması sürecini sağlar. Bu, toksinleri bedenden uzaklaştıran hususi rejimler ve içecekler ile yapılabilir.

DETOSİFİKASYON SİSTEMİYLE TOKSİNLERİ BEDENİNİZDEN ATIN

İnsan bedeninin, vücudun tabii detoksifikasyon sistemi vasıtasıyla toksinleri ve safsızlıkları yok etme kabiliyetine haiz olduğuna dikkat etmek değerlidir. Bedeniniz toksinleri idrar, ter ve dışkı yoluyla atar. Detoksa ulaşmak için hususi bir rejim eklemeniz gerekmez, fakat detoks içecekleri ve yemekleri eklemek detoks sürecini güzelleştirebilir.

Kişiler, günlük olarak ağır metaller, koruyucular ve pestisitler suretiyle toksinlere maruz kalmaktadırlar. Abur cuburlar, alkol tüketimi, sert kozmetikler, kirlilik vb. hepsi cildi tesirler. Tıpkı vakitte, oldukça kentli bir yaşam tarzıda, cildinizi dilediğiniz kadar bakım yapmanıza pürüz olabilir. Doğal detoksifikasyon usulleri bu kadar yüksek düzeydeki toksinleri bedenden büsbütün atamayabilir. Sonrasında birazcık yardımcı detoksifikasyon sürecini güzelleştirebilir. Detoks kilo kaybını teşvik eder, insülin direncini artırır ve kan basıncındabir kontrol sağlar. Birebir biçimde, cilt amaçlarınıza ulaşmanıza ve parlak, esnek ve nemli bir cilt sağlamanıza yardımcı olabilir.

Zengin içerikli detoks suyu ile cildinize her gün muhtaçlığı olan vitaminleri verin ve sadece birkaç gün içerisinde ışıldayan bir cilde kavuşun. İşte, hem besleyici hemde cildinize âlâ gelebilecek mükemmel 5 detoks içeceği önerisi..

KARPUZ DETOKS SUYU


Karpuz, sıhhate çoğu faydası olan besleyici bir meyvedir. A, B1, C, demir, kalsiyum, magnezyum, sodyum, bakır vb. vitaminleri içerisinde barındırır. Karpuz detoks içeceği hazım sistemini güçlendirir ve kalp problemlerini giderir.

Ayrıca apse önleyici tesire haizdir ve akne suretiyle cilt sorunlarında tesirlidir. Diyet lifi açısından güçlü, uzun mühlet tok hissetmenizi sağlar. Bir karpuz detoks içeceği de kas ağrısını azaltır.

İçindekiler:

2 su bardağı karpuz

1/2 dilim zencefil

birkaç nane yaprağı (isteğe bağlı)

1 dilim limon 3 su bardağı su

buz küpü

Yapılışı:

Bir kavanozun içerisine bir dilim karpuz, üç dilim limon ve birkaç nane yaprağı ile beraber dilimlenmiş zencefilleri karıştırın. Akabinde içerisine 3 buz küpünü ekleyin. Kalan karpuz ve diğer gereçleri ilave ettikten sonra 3 bardak soğuk suyu kavanozun içerisine koyun ve kısa bir mühlet dinlendirdikten sonra tüketin.

Bu karışımı sabahın erken saatlerinde tüketmeye özen gösterin. Yaz ayları karpuz detoks suyu içmek için kusursuz bir vakittir. Lütfen geceleri tüketmeyin.

C VİTAMİNLİ NEM DETOKSU


C vitamini cilt bakımında değerlidir ve çoğu faydası vardır. Birçok cilt bakım eserinde sıklıkla bulunur. C vitamini, cilt ile kimyasallar, patojenler ve UV ışınları suretiyle dış tehditler ortasında hami bir kalkan oluşturur.

İçindekiler:

½ limon

su dolu bir sürahi

birkaç dilim salatalık

2-3 nane yaprağı

Yapılışı:

Limonu suya sıktıktan sonra güzelce karıştırın. Salatalık dilimlerini ve nane yapraklarını suyun içerisine ekleyin. Suyu buzdolabında saklayın ve soğumaya bırakın.

Bu sabah aç karnına tüketilen bir içecektir. Ayrıyeten hidrasyon için gün süresince da içebilirsiniz.

PANCAR SUYU DETOKSU


Cilt bakımı kelam mevzusu olduğunda pancar hoş bir bileşendir. Pancar sivilce ile savaşır, cilt pigmentasyonunu azaltır ve ayrıyeten yaşlanma aykırısı bir neden olarak fonksiyon görür. Havuç ise cilt için oldukça faydalı olan A, C ve K vitaminleri bakımından zengindir.

Portakallar antioksidanlar açısından zengindir, yaşlanmayı yavaşlatır ve cildinizdeki kolajen düzeylerini artırır. Elbette bu üç şahane bileşeni içeren bir meşrubat cildinize hoş gelebilir.

İçindekiler:

 pancar

1 havuç

1 portakal

½ zencefil dilimi

gerektiği kadar su

Limon

Yapılışı:

Bir meyve sıkacağı ya da blender kullanın. Limon hariç bütün gereçleri ilave edin ve meyve sıkacağı ile düzgünce karıştırın. Suyunu süzdükten sonra limon sıkarak tüketebilirsiniz. Kahvaltıda ya da gün süresince içebilirsiniz.

YEŞİL DETOKS SUYU


Detoks yeşil su, temel vitamin ve mineraller açısından kuvvetli sıhhatli yeşil zerzevat ve meyvelerin bir karışımıdır. Bu meşrubat bağışıklık sistemini güçlendirir ve bedeni içten temizler. Detoksifikasyon, cildin sıhhatli kalmasına yardım eder ve muhtelif cilt problemlerinden korur.

İçindekiler:

ıspanak

kabak

2 yeşil elma

yeşil salatalık

½ zencefil

Limon

Yapılışı:

Tüm zerzevatları ve meyveleri ılık suyla yıkayın. Kesimlere ayırdıktan sonra içerisinden çekirdeklerini çıkarın. Bir meyve sıkacağı ya da blendera limon hariç bütün gereçleri ekleyin. Suyunu süzdükten içerisine limonu sıkın. Aç karnına ya da yiyeceklerden 1 saat evvel tüketebilirsiniz.

ÇİLEK DETOKS İÇECEĞİ


Çilekler sadece leziz meyveler değildir. Cilt amaçlarınıza ulaşmanıza yardımcı olacak mikro besinler içerir. Çileklerin yaşlanma aykırısı özellikleri vardır ve yüzünüzdeki ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltabilir.

İçindekiler:

 2 su bardağı çilek

2 dilim limon

3 bardak su

buz küpü

birkaç nane yaprağı

Yapılışı:

Tüm gereçleri bir kavanoza ilave ettikten sonra 3 bardak suyu ekleyin. Yeterlice karıştırdıktan sonra 1 saat kadar soğutun ve meyvelerin bozulma ihtimallerine mukamele olarak 12 saat içerisinde istediğiniz vakitlerde tüketin.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort