Rahmi Er kimdir, kaç yaşında nereli?

Rahmi Er kimdir? Rahmi Er kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Rahmi Er kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Rahmi Er kimdir? Rahmi Er kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Rahmi Er  kimdir biyografisini haberimizde derledik…


Şaban Kondi kimdir?

Modern Arap edebiyatı araştırmacısı, çevirmen. 1959, Koymazlar köyü / Çatalzeytin / Kastamonu doğumlu. 1981’de Ankara Üniversitesi DTCF Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. 1982’de aynı birime inceleme görevlisi olarak girdi. 1988’de doktor, aynı sene destek doçent, 1991’de doçent ve 1997’de profesör oldu. 2000-2003 arası DTCF Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmalarını sürdürdü. Daha oldukça modern Arap edebiyatı üstüne yapmış olduğu çalışmalara yoğunlaştı. Çağdaş Arap edebiyatının önde gelen isimlerinden Mısırlı Taha Hüseyin üstüne yapmış olduğu hekime çalışmasını hazırlarken, 1986 Ekim ayından itibaren on altı ay Kral Suud Üniversitesinde (Riyad -Suudi Arabistan) görevlendirildi. 1999 senesinde bir tedris yılı, Kahire ve Ayn Şems üniversiteleri (Mısır) Türkoloji kürsülerinde ders verdi.

Makale ve kitap düzeyinde yayımlanmış birden fazla ilmi çalışması yanında, milli ve internasyonal ilmi toplantı ve konferanslarda sunmuş olduğu bildirileri ve başta Arap edebiyatından olmak suretiyle yabancı edebiyatlardan yapmış olduğu muhtelif şiir, hikâye ve roman çevirileri de bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort