Rawa Majid kimdir? Kürt tilkisi kimdir?

Rawa Majid nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının yanıtı merak ediliyor. Rawa Majid’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Rawa Majid aratılıyor. Rawa Majid, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Rawa Majid’in biyografisini haberimizde derledik… 


Sahra Işık kimdir? Survivor Sahra Işık kimdir?

Rawa Majid kimdir?

Iraklı bir Kürt olan Rawa Majid, bir uyuşturucu kaçakçılığı çetesinin lideri olarak, İsveç’in başkenti Stockholm’un yanı sıra Uppsala ve Husby’de çeteler arası şiddetten görevli tutulan adlardan biri. İsveç basınının ‘Kürt tilkisi’ olarak anmış olduğu 36 yaşındaki Majid’in Türkiye bağlantısı ise vatandaşlık almasından kaynaklanıyor.

İstanbul’da neler yaşandı?

‘Kürt tilkisi’ son olarak, İstanbul’da İsveç mafyası arasındaki çatışmayla gündemde. BirGün yazarı Timur Soykan, İstanbul Sarıyer’deki ‘Ağaoğlu Maslak 1453’ adlı lüks sitede yaşanmış olan silahlı saldırının hedefinin Rawa Majid bulunduğunu yazarak, “Suç dosyası ortaya çıkan Rawa Majid halen yurttaş mı? Baronu kimler koruyor?” diye sordu.

Söz mevzusu olayda, siteye plakası olmayan motosikletle iki şahıs girmişti. ‘Cavalli’ adlı lokantanın önünde motosikletin arkasından inen kişi, içeride oturan bir gruba ateş açtı. Lokantadakiler de silahla mukamele verince motosikletli saldırganlar kaçıp kayıplara karıştı. Lokantada oturan öbek da derhal minibüslerine binip uzaklaştı. Azerbaycanlı bir müşteri ise kurşun isabet etmesi kararı yaralandı. Ayazağa’da polis ekiplerince durdurulan minibüste beş İsveç vatandaşı vardı. Minibüstekilerin verdiği ifadeler üstüne Başakşehir ve Sarıyer’deki adreslere baskın yapılmış oldu ve gene İsveç vatandaşı Stella M.A.S yakalandı.

Daha ilkin de ele geçirilmiş fakat özgür bırakılmış

4 Ağustos 2022’de Bodrum 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde Rawa Majid, Türkiye’deki adıyla Miran Othman’ın tutukluluk incelemesi için duruşma açılmıştı. Burada laf alan avukatı şu şekilde demişti:

“Şüpheli Türk vatandaşıdır. İstanbul’da oturmaktadır. İstanbul’da işyeri vardır… Çocukları vardır, karnından ameliyatlıdır. Kaçma şüphesi yoktur.”

Sulh Ceza Hakimliği, Rawa Majid’i tahliye etti. Üstelik kararda Rawa Majid’in daha ilkin Bodrum’da yakalandığı fakat tutuklanmadığı anlaşılıyordu. Şöyle yazılmıştı:

“Şüphelinin Bodrum’da yakalandığı tarihte üstüne atılı suçu öğrenmesine karşın kaçmadığı, daha sonrasında Marmaris’teki evinde yakalandığı…”

Bodrum Sulh Ceza Hakimliği yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün karakolda imza verme şartı getirmişti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort