Rechta Marga tarifi! MasterChef Rechta Marga nasıl yapılır?
Cezayirmutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Rechta Marga ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Rechta Marga iyi mi yapılır? Rechta Marga nedir? Rechta Marga iyi mi yapılır, Rechta Marga yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef’te Rechta Marga yapıldı, evde klasik Rechta Marga yapıldı! İşte en hoş Rechta Marga!
RECHTA MARGA TARİFİ!
Malzemeler:1 kg ev yapımı rechta hamur harcını ya da mağazadan satın alınan erişte
Serbest gezinen bir tavuk ve 2 hoş kuzu eti
1 kase bigün daha önceden ıslatılmış nohut
4 ya da 5 şalgam
2 soğan
50 gr tereyağı
Yağ ya da meni
Tuz biber
1 çubuk tarçın
Dekorasyon için yumurta
Toz tarçın
Yapılışı
Sosun hazırlanması
Bir tavada yağ ya da smen ile kızartılır, tavuk, kuzu eti, doğranmış soğan, baharatlar, tarçın çubuğu ile beraber kavrulur.
Meyve suları tencerenin altına gelince aşağı yukarı 1,5 litre ılık su dökün.
Islatılmış ve yıkanmış nohutları ekleyin.
Tavuk pişince tencereyi çıkarın ve kuzu ve nohutun pişirmeyi tamamlamak için 10 ila 15 dakika kadar kapatın.
Kuzu eti iyice pişip yumuşayınca çıkarın ve olabildiğince iri kesilmiş şalgamları ekleyin.
Baharatını denetim edin, gerek görülürse su ekleyin.
Rechta hamurunun pişirilmesi
Rachta’yı kuskus yapıcının tepesine yerleştirin ve buğu çıktıktan sonra aşağı yukarı 10-15 dakika pişmesine izin verin.
Tekrar jefnaya (salata kasesine) dökün, sonrasında üstüne yarım bardak su ve 2 yiyecek kaşığı yağ gezdirin, karıştırırken iyice kaldırın.
İkinci bir buharlı pişirme seansı için Rechta’yı pişirmeye geri getirin.
Buhar çıktıktan sonra (yaklaşık 10 dakika) çıkarın.
Yarım bardak daha su ilave edin ve karıştırırken iyice karıştırın.
Bu son geçiş sırasında, buğu yeniden çıktıktan sonra 10 dakika pişmesine izin verin.
Bu sefer üstüne bir kepçe beyaz sos gezdirin.
Tereyağ parçalarını serpin ve karıştırın.
Makarnayı geniş bir tabağa indeks ve tavuk parçaları, sebzeler, nohutlarla süsleyin ve üstüne beyaz sos gezdirin.
Yarım yumurta (isteğe bağlı) ile süsleyin, üstüne tarçın serpin ve derhal servis yapın.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.