REKTÖR ÖZDEMİR BASINLA BULUŞTU

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin son gelişmelerini ve gelecek planlarını paylaşmak suretiyle basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının sonrasında katılan basın mensuplarına üniversite kampüsünün yeni hizmete giren bölümleri ile ilgili bilgiler verildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin yeni oluşturulan bölümleri, yeni gelen öğrenciler ve akademisyenler ile ilgili malumat vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Rektör Özdemir, görüşmede 2 Ekim tarihinde üniversitenin yeni eğitim-öğretim dönemine başlayacağını, talebe sayısının 22 bin 107 bulunduğunu ve ek tercihlerle bu sayının artması beklediğini söyledi.

“ÜNİVERSİTEMİZ GİDEREK BÜYÜYOR”

Üniversitenin son yıllardaki akademik ve yönetimsel personel sayısında büyük bir artış yaşandığını açıklayan Rektör Özdemir, 2015 senesinde 88 yönetimsel personel ve 120 akademik personel ile hizmet veren üniversitenin 2023 yılı itibariyle 362 yönetimsel personel ve 608 akademik personel olmak suretiyle toplam bin 54 personele çıkarıldığını belirtti. Bina sayısında da artış bulunduğunu anlatım eden Rektör Özdemir, 2015 senesinde 16 olan bina sayısının da 2023 yılı itibariyle 40 bulunduğunu söyledi.

“ZİRAAT FAKÜLTESİ BÖLGEMİZİN İHTİYAÇLARINA YANIT VERECEK”

Açılan yeni fakülteler ile ilgili malumat veren Özdemir, İletişim Fakültesi’nin yanı sıra Ziraat Fakültesi’nin bölgedeki ihtiyaca cevap vereceğini anlatım etti. Ziraat Fakültesi’nin açılışının birazcık vakit alabileceğini fakat hazırlıkların devam ettiğini söyleyen Rektör Özdemir, fakültenin İngilizce eğitim vereceğini ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsası ile işbirliği yapacaklarını belirtti. Rektör Özdemir” Ticaret Odası ve Ticaret Borsası ile görüşüyoruz. Birlikte ortak heyet oluşturuyoruz. Bu heyet rehberliğinde hareket edeceğiz. TAGEM’ in alt yapısı da bizim açımızdan oldukça mühim onlarla da işbirliği yapmak istiyoruz. Türkiye’deki en hoş tarım fakültelerinden biri burada olabilir. Ziraat anlamında oldukça gelişmiş bir bölgedeyiz.” dedi.

“TIP FAKÜLTESİ BANDIRMA’YA TAŞINACAK”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İstanbul’da eğitim gören Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı itibariyle Bandırma’da eğitime başlayacaklarını da duyurdu Rektör Özdemir, açıklamasında altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini, laboratuvarların tamamlandığını ve Bandırma’ya taşınacak Tıp Fakültesi’nin, tüm dersleri verebilecek kapasite ve altyapıya haiz olacağını laflarına ekledi.

REKTÖR ÖZDEMİR’İN YERİNE KİM GELECEK?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in vazife süresini tamamlamasıyla oluşturulan rektörlük rolü için toplam 74 akademisyenin müracaat yapmış olduğu öğrenildi. Rektörlük için müracaat yapan adaylar arasında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık da dâhil olmak suretiyle Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden 11 akademisyenin pozisyon için başvurduğu belirtildi. Başvuru yapanlar arasında Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Tekümit, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Konar ve Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Şahin de bulunuyor.

“74 KİŞİ REKTÖR ADAYI OLMAK İÇİN BAŞVURDU”

Konu ile ilgili izahat yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Üniversitelerin 2 Ekim 2023’te yeni eğitim-öğretim yılına başlamış olacak olması bundan dolayı yeni rektörün, bu ay içerisinde açıklanması ve görevine başlaması bekleniyor. YÖK, mülakata almış olduğu akademisyenleri bir listeyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak. Cumhurbaşkanımız, bu adlar arasından seçeceği bir akademisyeni Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne rektör olarak atayacak. Büyük bir ihtimalle gelecek günlerde görevimizi bir arkadaşımıza devredeceğim. Başvuru sürecinde Türkiye çapında 74 şahıs rektör talibi olmak için başvurdu. Bildiğim kadarıyla YÖK değerlendirme aşamasında.”dedi.

“BİZİ DE YENİ GÖREVLER BEKLİYOR”

Yeni rektörün kısa sürede açıklanacağını belirten Özdemir, “YÖK bu hafta ya da gelecek hafta başlangıcında kendini değerlendirmesini yapmış olup listeyi Cumhurbaşkanımıza gönderecek. Cumhurbaşkanımız da kadrosuyla beraber bir araştırma yaparak yeni rektörü görevlendirecek. Benim vazife sezon normalde 17 Eylül itibariyle dolmuştu. Yakın zamanda yeni arkadaşımız görevlendirilecek. Artık bizi de yeni görevler bekliyor. Biz de yeni vazife yerlerimize doğru hareket edeceğiz. İnşallah üniversitemizi daha ileriye götürecek, vicdan sahibi, çalışkan, başarılarıyla kendisini kanıtlama etmiş bir arkadaşımız burada rolü devralıp üniversitemizin ileriye taşır.” diye konuştu.

 

 

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort