Rus pastası nasıl yapılır? Rus pastası tarifi için malzemeler neler?

Çay ve kahve saatinize eşlik edecek Rus pastası medovik yapılışı olabildiğince basit. Kekinin yumuşak kremasının lezzetli olduğu Rus pastası tarifini sizler için derledik. Peki, Rus pastası iyi mi yapılır? Rus pastası tarifi için malzemeler neler?

İşte Rus pastası medovik tarifi…

RUS PASTASI MEDOVİK TARİFİ İÇİN MALZEMELER NELER?

Bisküvisi için;

– 3 yumurta,

– 100 g tereyağı,

– 4 su bardağı un,

– 2 yiyecek kaşığı şeker,

– 3 yiyecek kaşığı bal,

– 1,5 çay kaşığı karbonat

Kreması için;

– 300 ml krema,

– 200 g süzme yoğurt,

– 3/4 su bardağı şeker,

– 1 yiyecek kaşığı bal

Kaplamak için;

– 1 su bardağı ceviz,

– Bisküvi kenarları

616x321-balli-medovik-nasil-yapilir-evde-pratik-ve-lezzetli-rus-pastasi-balli-medovik-tarifi-iste-malzemeler-puf-nokta-1644845845341.jpg

RUS PASTASI MEDOVİK NASIL YAPILIR?

Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın, Bal ve karbonatı ufak bir tavaya koyup ocağa alın, köpürene kadar karışmasını sağlayarak pişirin.

Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın, içerisine erimiş tereyağı ve bal karbonat karışımını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın, un tamamiyle bittikten sonrasında hamur harcı harcını 6 eşit bölüme bölün, hamur harcı toplarından birini alıp unladığınız tezgahta 24 cm’lik bir tava kapağından birazcık daha geniş olacak şekilde açın,180 derecede daha önceden ısıtılmış fırında 4 dk. pişirin.

Fırından çıkarıp kenara alın, öteki hamur harcı toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin ve soğumaya bırakın, bu sırada kreması için kremayı koyulaşana kadar çırpın, şekeri ilave edip katılaşana kadar çırpın.

Ayrı bir kapta çırpılmış krema, yoğurt ve balı karıştırın, bisküvileriniz soğuduktan sonrasında tava kapağını kalıp olarak kullanarak aynı seviyede kesin, bisküvilerden birini servis tabağına alın, üstüne krema sürün.

Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin, son olarak kalan kremayı üstüne ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın.

Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekin, pastayı dolaptan çıkarıp kenarlarını ve üstünü kaplayın.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort