Rus saldırılarından kaçan Mıkolayiv halkı, hayatlarını sığınaklarda sürdürüyor

Rusya’nın yoğun hava saldırıları altındaki Ukrayna’nın liman şehri Mıkolayiv’de halkın büyük bir çoğunluğu yaşamını sığınaklarda devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde sığınaklardaki insan sayısı artarken, yemek ve meşrubat imkanlarının sınırı olan olduğu sığınaklarda insanoğlu zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

“Her insan savaştan korkar”

Sığınakta yaşayan Dmitry yapmış olduğu açıklamada, “Elbette korkuyorum, her insan savaştan korkar, savaştan korkmayan kimse yok. Savaş her insana değişik şekillerde dokunur, fakat gene de aslı aynıdır. Ama her insana dokunur. Her şeyi mahvettiler ve bir çok insan akrabalarına ne işe yaradığını bilmiyor. Akrabalarım var, onlarla ne işe yaradığını bilmiyorum, bağlantım yok. Bunun ile ilgili ne düşünebilirim?” dedi.

“Korkuyorum füzeler uçuyor”

Hava saldırılarından korunmak için sığınakta kalan Olya ise, “Burada yaşıyorum. Elbette korkuyorum, füzeler uçuyor. Tabii ki ürkütücü ve insanoğlu birbirlerine daha yakın olabilmek için buraya geliyor. Sığınağa geldiler zira evde korkuyorlar. Ben evde yalnız yaşıyorum, bu yüzden orada yalnız başıma korkuyorum. Kızım ve torunlarım Estonya’ya gitti, orada yaşıyorlar. Ben de şimdi buradayım. Burası benim için güvenli. Prensip olarak, burada her şeyden memnunum, fakat gönüllü yardımın olması mutlaka iyi olurdu. Kızıl Haç’a gidiyoruz, kuşkusuz mamüller veriyoruz, fakat her vakit işe yaramıyor” dedi.

Abdullah Ünver

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort