Sabır duası nedir? Sabır için hangi dualar okunur

Zor zamanların üstesinden gelebilmek için kişiler duaya müracaat ederek sabır duası okumaktadır. Araf suresinde yer edinen bir ayet bunun yanı sıra sabır duası olarak okunur. Peki, sabır duası nedir? Sabır için hangi dualar okunur?

Zor ve zorlu zamanlardan kurtulmak ve değiştirilemeyecek durumlara sabretmek için sabır duası okunmaktadır. Sabır olabildiğince zor fakat bir çok da olgunlaştıran bir amel olduğundan duaya bu hususta başvurulmaktadır.

SABIR DUASI NASIL OKUNUR?

‘’Rabbena efriğ aleyna sabran ve teveffena müslimin.’’

Araf suresinde yer edinen ayet bunun yanı sıra sabır duası olarak okunmaktadır.

Sabır duasında sorun ve zorluklara karşı meydana getirilen her duanın şahsa faziletli olacağı için önemi büyük olarak belirtilmektedir. Sabır gerektiren mevzularda sabrın yalnızca Allah tarafınca verileceğine ve sabırsızlığın da cezalandırılacağına işaret etmektedir.

Sabır mevzusu ile ilgili Allahu Tealanın kullarını sınav için yarattığını ve sabır etmeleri vasıtası ile mükafatlandırılacaklarını çoğu ayet ve hadiste bildirilmektedir.

Sabır mevzusu olabildiğince derin ve her şahsa değişik şekilde sınav edilerek verilen bir yol olarak yer almaktadır.

Esmaül hüsnada yer edinen Ya Salim esması da sabırlı ve sukunetli kalmaya yararlı esmalardan olmaktadır.

Sabırlı olmak ve sakin kalmak için ilk ilkin dua etmekten ilkin abdest almak bulunmuş olduğu yerde oturuyor ise ayağa kalkmak, ayakta ise oturmak ve bulunmuş olduğu durumu değişim yapmak sakinleşmek için hadislerde yer edinen öncelikli tavsiyelerdendir.

Sakinleşmek ve sakin kalabilmek için çok vehim bir vakada ölüm neticesinde ise ‘’inna lillahi ve inna ileyhi raciun’’ duasını okumak hem karşıdaki şahsa hem de okuyan şahsa faziletli olmaktadır.

Dünya hayatında çoğu sorun ya da zorlukla karşılaşıldığında duaya sarılmak ve bilhassa olası ise ‘’fatiha’’ suresini okumak yararlı olmaktadır. Birçok dua ve sure sabır için ve tevekkül için yararlı olmaktadır.

Tekasür suresini okumak zorlu ve sabır gerektiren durumlarda sabır göstermeye yararlı olmaktadır.

‘’Estağfurullah’’ kelimesini sıkça dile getirmek sakinleşmenin anahtarı olmaktadır. Birçok hadiste ani sorun ve dertlerin günahlar vasıtası ile ortaya çıkmış olduğu anlatılmaktadır. Bunun için estağfurullah zikri günahlardan af ve belaların kalkmasına vesile olması bakımından faziletli ve yararlı bir zikir olmaktadır. Diğer esmaların da okunması sakinleştirmeye yararlı olmaktadır.

Sakinleşmek için okunan öteki bir dua ise ‘’Amentü duası’ olmaktadır. Amentü duası süratli şekilde tesir ederek sakinleşmeye ve imanın artmasına vesile olan bir duadır. Amentü duasının tekrarlanması kişide inanç seviyesinde değişim ve artış oluşturacağı için kızgınlık ve hiddet hissi kendisini acıma ve şefkate bırakmaya vesile olmaktadır.

Sakinleşmek için besmele okumak ve çekmek de öneri edilmektedir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort