Saç boyası zararlı mıdır? Saç boyasının zararları neler?

Saç boyaları birtakım zamanlar kişilerde birtakım rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Uzmanlar sık saç boyayan kişileri saç boyasının zararlarına karşı uyarıyor. Peki, saç boyası zararlı mıdır? Saç boyasının zararları neler?

Uzmanlar saç boyasına eldiven kullanmadan temas etmenin riskli bulunduğunu söylüyor. Ayrıca kimyasal boyaların bilhassa onkoloji hastaları için öneri edilmediğini, vücutta meçhul reaksiyonlar oluşmaması için bitkisel boyalara yönelinmesi icap ettiğini vurguluyor. Alerjik bir bünyeye haiz olanların boyayı kullanmadan ilkin ensede kontrol edebileceği de söyleniyor.

Çeşitli kimyasallardan üretilen saç boyalarının piyasada çoğu alternatifi bulunuyor. Ancak bazılarının içinde bulunan aşırı kimyasallar saçlara zarar vererek yıpranmış görünüme ve saç derisi sorunlarına niçin olabilir.

SAÇ BOYASININ ZARARLARI NELER?

Saç boyasının içinde bulunan birtakım pigmentler kansere niçin olmaktadır. Avruğa’da meydana getirilen bir araştırmaya göre; sıklıkla saç rengi değiştiren ve bu boyaları kullanan kişilerde “lenfoma kanseri” riskinin yüksek bulunduğunu açıkladı.

– Saç boyalarının içinde bulunan PPD(parafenilendiamin) maddesi, saç köklerinde yara oluşmasına, kaşıntı, kızarıklık, şişlik, cilt derilerinde döküntü, göz kapaklarında şilşik gibi alerjik reaksiyonlara niçin olabilir.

– Saç boyaları, saçlarda sertleşme, kuruma ve aşırı derecede dökülmelere yol açabilir. Düzenli olarak saç boyayan kişilerin saçların seyrelme ve yöresel dökülmeler görülebilir.

– Saç boyaları sadece saçlara değil, muhtelif sıhhat sorunlarına de niçin olabilir. Ciltle temas eden saç boyaları deriyi tahriş ederek, saç diplerinde büyük yaralara niçin olur.

Saç boyama prosedürü yapılırken mutlaka oda hava almalıdır. Çünkü saç boyasındaki kimyasal koku teneffüs yolunu rahatsız edebilir.

– Özellikle kokulara alerjisi olan kişilerin maske kullanarak uygulaması ihtiyaç duyulan saç boyası, göz kapaklarında şişlik, göz ve burun etrafında deri döküntüsü gibi reaksiyonlarla değişik hastalıklara niçin olabilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort