Şahinler suç örgütünün lideri Mehmet Şahin tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafınca yürütülen tahkîkat çerçevesinde, kamuoyunda Şahinler olarak malum ve liderliğini Mehmet Şahin’in yapmış olduğu öne sürülen organize kabahat örgütüne yönelik yürütülen tahkîkat çerçevesinde, teşkilat yöneticilerinin ve üyelerin karıştığı toplam 18 fiil belirleme edilmişti.

Soruşturma kapsamında belirleme edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın ve Samsun olmak suretiyle toplam 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Düzenlenen operasyonlar kararı gözaltına alınan şüphelilerden 40’ı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada Savcılığa anlatım veren şüphelilerden 36’sı ‘yağma’, ‘suç örgütü kurma, yönetme, üye olma’, ‘kişiyi hürriyetinden mahrum kılma’ ve ‘ruhsatsız tabanca bulundurma’ suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 4 şüpheli ile ilgili ise adli denetim tedbiri uygulanması istek edildi.

MEHMET ŞAHİN’İN DE ARASINDA BULUNDUĞU 22 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Örgütün lideri olduğu öne sürülen Mehmet Şahin ile örgütün finansörü olduğu iddia edilen Salih Yiğiner’in de içinde bulunmuş olduğu 22 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden 18’i ise çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli denetim şartıyla özgür bırakıldı.

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort