Sarbaş’a 11 milyon aktarılması meclisi karıştırdı

İzmit Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısı bugün belediye binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplam 21 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Sarıca Başkanlık yaptı.

“BORCUN DİBİNE VURMUŞSUNUZ”

Meclis toplantısında İzmit Belediyesi şirketi olan SARBAŞ’a 11 milyon TL sermaye aktarımı yapılması maddesi görüşüldü. Komisyona havale edilen madde ile ilgili söz alan AK Partili Hayrettin Ünlü, “ “İzmit Belediyesi’nin şirketi olan Sarbaş’a 11 milyon şirketine aktarma isteniyor. Neden sermaye artışı isteniyor dedik ama bilgi gelmedi. Eğer komisyona gelmeyecek ise bu bilgiyi İzmitli vatandaşlara net bilgi verin. Şirket ben petrol ofisi kuracağım dedi ve sermaye artışı yapacağız dedi yaptı. Sonra o petrol ofisini sattı. Sarbaş şirketi 11 milyon TL’yi ne yapacak? Şirkette borcun dibine vurmuşsunuz. Şirketin 30 milyon borcu olmuş!” dedi.

“ŞİRKET REZİL DURUMDA”

CHP meclis üyesi Necat Çakır söz alarak “Bende kurumlar vergisi beyannemesi var. 31.12.2022 tarihinde 8 milyon TL borcu var. Elinizdeki bilgiler eksik” dedi. Ünlü ise, “Daha kötü o zaman. 8 milyon borç 30 milyon borç olmuş!” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş ise söz alarak, “Uçan kuşa borcunuz olmuş. Hani para basıyordunuz? Belediye başkanı 4 yıl boyunca para kazanıldığını söyledi. Şirket rezil durumda” dedi.

“O MİZAN EKSİK”

Konuyla ilgili söz alan Necat Çakar: “Bir mali müşavir olarak yanlış söylüyorsunuz. Daha 9’uncu aydayız. O mizan yanlış ve eksik. 9’uncu ay bitmeden mizan çıkmaz. Bilançonun hangi tarihte çıktığını size izah etsinler.

“HALKA HİZMET VERİYOR”

Konuyla ilgili söz alan Muharrem Tutuş ise, “Ben o mizana baktığımda şok oldum. 3 yıldır şirketler uçuyor inanılmaz para kazınıyoruz diyordunuz. Siz ne yapıyorsunuz Allah aşkına her sene zarar yazmışsınız” dedi. Tutuş’a yanıt veren Sarıca: “Bu şirketten BMW’ler kiralanmadı. Bu şirketler halka hizmet veriyor. Sizin bir probleminiz varsa bilemem” dedi.

“PARA KAZANIYORUM DEMEYİN”

Tutuş ise, “Meseleyi çarpıtmaya gerek yok oraya emek veren birileri varsa maaş alabilir. Bir belediye başkanın dönemin en lüks arabalarına konuyu çarptırmayın. Bahsettiğiniz BMW mevzusu bence de yanlış. Ama siz her gün para basıyordunuz. Yaptığı cirodan bahsediyordu. 4 yıl boyunca şirketin para kazandığını anlatıp sonra 2 liradan para mı kazanılır denilmesi siyasetin örneği. O zaman para kazanıyorum demeyin” dedi.

“MECLİSİ PROVAKA ETMEYE HAKKI YOK”

Hayrettin Ünlü’nün meclisi provaka ettiğini ifade eden Ünal Özmural sesini yükselterek, “ “Bu meclisi provaka etmeye hakkın yok. Deminden beri meclisi provake ediyorsunuz. Sürekli susturuyorsunuz. Biraz saygınız olsun insanlara sürekli provokasyon yapıyorsunuz. Ben burada konuşurken laf sokuyorsunuz. Yeter ama!” diye tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort