Sarımsak kürü nasıl yapılır? Sarımsak kürü faydaları neler?

Sarımsak kürü gribal enfeksiyonlardan maksimum tercih edilen kürlerdendir. Sarımsak kürünü evinizde basitçe hazırlayabilirsiniz. Sarımsak kürü tarifini sizler için derledik. Peki, sarımsak kürü iyi mi yapılır? Sarımsak kürü yararları neler?

Sarımsak kürü, limon ve sarımsağı belli ölçülerde karıştırılıp, dinlenmeye bıraktıktan sonrasında meydana getirilen bir kürdür. Limon ve sarımsak tabii şifa kaynakları olarak bilinir. Sarımsak kürü, tamamiyle tabii yöntemler ile hazırlanmış olur ve bir oldukça hastalığı iyileştirmek için malum yöntemler arasındadır.

SARIMSAK KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Sarımsak kürü için öncelikle 1 litre saf limon suyu gereklidir. Bunun içine 20 diş sarımsak ölçeklendirilir.

Hazırlanan karışımın dinlenebilmesi için en uygun koşullarda cam gizleme şişesinde kullanılması öneri edilir.

SARIMSAK KÜRÜ TARİFİ

– 20 diş sarımsak yıkamadan soyulur. Havan sayesinde sarımsaklar suyu çıkana kadar ezilir. Cam kavanoz içine ezilen sarımsaklar eklenir.

– 1 litre saf limon suyu, sarımsakların üstüne sıkılır. Karışımı etkili bir halde hazırlayabilmek için limonları fer ile korunmasını engelleyebilirsiniz. Çekirdekleri ile birlikte limonları ilave edip kavanozun kapağını sıkın.

– Kavanoz fer almayacak şekilde sarılmış olur ve prosedür sonuçlanmış olur. En iyi kürü yapabilmek için kür karışımını 25 gün süresince çalkalamak gerekir. 25 günlük süre içerisinde kürün fer almaması, hava ile temas etmemesidir ve kapağın açılmaması gerekir.

limon-sarimsak-kuru-nasil-yapilir-13-faydasi-1.jpg

SARIMSAK KÜRÜ FAYDALARI NELER?

– Kolesterole tesir eder ve düzenlenmesini sağlar.

– Vücuttaki lüzumsuz ve istenmeyen yağların kısa sürede yakılmasını sağlar. Kilo vermek isteyen kişiler tarafınca tercih edilebilir.

– Alerjenler ile savaşarak bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine ortam hazırlar.

– Vücuttaki lüzumsuz toksinleri ve zararlı mikroorganizmaları atar.

– Şeker oranını dengeler ve daha dinç hissetmenize katkıda bulunur.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort