“Sen önce EYT’lilerin tazminatını öde”

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: “Ankara’ya 4 buçuk aydır bir adet havuz, bir adet kreş, bir adet halı saha yapmayan Mansur Yavaş, toplumsal medya hesabı üstünden yapmış olduğu paylaşım ile idrak oluşturmaya çalıştı.” laflarıyla ABB’ye yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Ankara’ya 4 buçuk aydır bir adet havuz, bir adet kreş, bir adet halı saha yapmayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, toplumsal medya hesabı üstünden yapmış olduğu paylaşım ile idrak oluşturmaya çalıştı.” diyen AK Partili Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın idrak oluşturduğunu öne sürdü.

HAKAN HAN ÖZCAN, ABB’YE ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ

“Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu yüzden şartları uyan bütün emekli hemşehrilerimiz toplumsal yardımlardan istifade etmek için belediyemize başvurabilirler” şeklinde izahat yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’dan tenkit geldi. Özcan yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

“Sayın Yavaş, EYT emeklileri hakkında bir düzenleme yapılmadığını bahane ediyor. Sayın Yavaş, 7 aydır belediye içeriğinde emekli olan EYT’lilerin haklarını niçin vermiyorsun. Üstelik seçimden ilkin ‘EYT’yi ben çözeceğim’ diyerek şov yaptığın halde. Sen ‘ailem’ söylediğin belediye personelini açlığa mahkum etmiş bir belediye başkanısın. Sen ilkin EYT’lilerin tazminatlarını ver.”

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan yapmış olduğu yazılı açıklamada, eleştirilerini sürdürdü: “ABB Başkanı Mansur Yavaş, 4,5 senedir verdiği hiç bir lafı tutmamış birisi olarak hala toplumsal medya üstünden idrak hazırlamaya çalışıyor. Sayın Yavaş, Halk Ekmek Fabrikasında çalışan işçileri haksız tutanaklarla ekmeğinden eden sensin, personele zorla sendikalarını değiştirmesi için zorlayan sensin, EGO’dan 24 personeli sürgün eden sensin, EYT’yi çözeceğim diye meydanlarda şov yapmış olup EYT’den emekli olan personelin hakkını vermeyen sensin, sırf AK Partili diye epilepsi hastası bir hanımı aslolan görevinden alıp evlere temizliğe gönderen sensin, çalışanları asgari ücretin altında çalışmaya mahkûm eden sensin, 4 aydır köpek toplayıcılarının maaşlarını veremeyen sensin. Sen ilkin bu tarz şeyleri çöz biz ne emeklimizi mağdur ederiz ne de ülkesi için çalışan emeği geçen vatandaşlarımızı mağdur ederiz.”

Başkan Yavaş’ın EYT’den emekli olan kendi personelinin aylardır hakkını ödemediğini anlatım eden Özcan, Yavaş’ın devlet tarafınca emeklilerin maaşlarında meydana getirilen iyileştirmeleri ve artan yaşam standartlarını göz ardı ederek idrak oluşturmaya çalıştığını öne sürdü.

“EYT’DEN EMEKLİ OLANLAR 7 AYDIR ÖZLÜK HAKLARINI BEKLİYOR”

“Emeklilere karşı bir düzenleme yapılmadığını iddia eden Sayın Yavaş, 7 aydır belediye içeriğinde emekli olan EYT’lilerin haklarını niçin vermiyorsun. Üstelik seçimden ilkin ‘EYT’yi ben çözeceğim’ diyerek şov yaptığın halde. Sen ‘ailem’ söylediğin belediye personelini açlığa mahkum etmiş bir belediye başkanısın. Göreve döner dönmez insanlara mobbing, baskı ve zulüm ederek sendikalarını değiştirmelerini sağladın. Kendi misyonuna makul sendikayı belediye personeline dayattın. Senin dayatmaların yüzünden çalışan personel hak yitirilmesine uğradı. İnsanları asgari ücretin dibine çalışmaya mahkum ettin. Şu anda 22 bin liraya çalışan senin mağdur ettiğin bir mühendis geçmişteki haklarını alabilseydi 32 bin TL maaşla çalışacaktı. Sen insanların ceplerine göz diktin. Belediye içeriğinde sayende liyakatli bir tek personel kalmadı. ‘İnsanların ekmeği ile oynamayacağım’ dedin, ‘İşçinin ekmeği ile oynayan namussuzdur’ dedin Halk Ekmek Fabrikası’ndan sırf AK Partili diye onlarca işçi çıkardın. EGO’dan 24 personeli haksız yere sürgün ettin. Sen o denli vicdansızsın ki epilepsi hastası olan bir çalışanı sırf senin görüşünü savunmuyor diye aslolan görevinden alıp ev temizliğine gönderdin.”

“BİZ NE EMEKLİMİZİ AÇ AÇIKTA BIRAKIRIZ NE DE İŞÇİMİZİ SAHİPSİZ BIRAKIRIZ”

“Sen bu vizyon ile bırak emeklilere yardım etmeyi, garajda aylardır yedek parça bekleyen 150 otobüsün parçasını getirtemiyorsun. Vatandaşın maksimum kullandığı metro istasyonlarının yürüyen merdivenlerini onaramıyorsun. Yenimahalle teleferiği 1 gün çalışıyor 6 gün çalışmıyor. Sen ilkin bu tarz şeyleri çöz Sayın Yavaş. Biz AK Parti hükümeti olarak ne emeklimizi aç açıkta bırakırız ne de üreten ve emek ürünü döken işçimizin sahipsiz bırakırız.”

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort