Şenol Güneş’ten tepki! ‘Ben bir güvensizlik hissediyorum’

Stat yerin iyi bulunduğunu belirterek laflarına başlayan Şenol Güneş, ”Evet bu zamana kadar da bütün maçlarda dahil Avrupa’da ve burada, gördüğüm en hoş sahada oynadık. Zemin olarak müthiş bir zemin. Yağmura karşın futbol oynamak adına topa haiz olmak, topu kullanma adına iyi oyuncular ekip için en hoş değerlendirme meydana getirecek bir maç oldu” dedi.

Zor bir dönemden geçtiklerini belirten Güneş, şunları söyledi: “Deplasmanda oynadık. Biz de doğal zor bir dönemden geçtik. İki deplasman maçında oldukça ucuz kaybettik. Onun da bir travması var ekip üzerinde. Zaten sürem başından beri saha haricinde güvensiz bir ortam yaratıldı, fakat bunu aldığımız neticelerle kapatmaya çalışırken, iki maç da kaybettiğimiz 6 puan ve ligde doğal konumumuzu da etkiledi. Bir de kamuoyunda bilhassa bizim taraftarlar içinde güvensizlik olması için argümanlar konuşuldu. Tabii ki eleştirileri olur, ben yayıncı kuruluşun azca evvel yüzüne söyledim. Şimdi de söylüyorum, tarafsızlığına inanmıyorum. İyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Çünkü onlar yok etmeye çalışıyorlar. Ama bizim taraftarında o hususta uyanması gerekiyor. Şimdi yorumlarla esasen niyetinizi belli edebilirsiniz, fakat aslolan belgelerle belirtmesi oldukça kötü. Biz Pendikspor maçında attığımızda golü, o bu şekilde rahatsız olmadan konuşmayan kurum, bir diğer maçta gol olduğu vakit o görüntüyü veriyorsa benim konuşacak bir şeyim yok. Yani istediği vakit o görüntüyü devreye sokarsın, vazgeçtiğiniz vakit sokmazsın. Peki bu kurumlara biz iyi mi güveneceğiz? Aynı durumda takımınızın negatif oynuyar, doğal ki eleştireceksin. Eleştirme üstünden de yalnızca şu yapılıyor; camiada iyi mi bir güvensizlik yaratılır. Zaten biz yazdan beri idare istifa, şunlar bunlar. Eleştiri yapılır, fakat her gün bunlar konuşuluyorsa ve kazandığın maçtan sonrasında niye kazandık diye pişmanlık duyma hissi veriliyorsa, burada ben samimiyetin bulunduğunu düşünmüyorum. Bu tehlikeli bir durum. Bizim için değil. Türk futbolunda tehlikeli bir durum. Saygısızlık olarak görüyorum.”

Tepkisini sürdüren Güneş, ”Maç kazanılmış, ‘Afrika kupası varmış da’, var ise var yani, her vakit konuştuğumuz şey. Kaybettiğiniz zaman, ‘kimi kötüleyeceğiz, kimi yok edeceğiz.’ Yani garip bir şey görüyorum şu anda. Bizim bu vakit zamanki kaybettiğimiz iki maçtaki noksan oyunlarımızı biz esasen eleştiriyoruz. Siz de eleştireceksiniz. Ama bu tenkit sınırlarını aştık. Başka niyetlere girildi, camianın da tuzağa düştüğünü düşünüyorum. Ben taraftarların daha sakin olup. Çünkü burada yapacağımız en ufak yanlış, zarar verebilir. Zaten istenen şey, dışarıdan pompalanmak istenen konuların, bizim camiamızda tartışılmasını doğru bulmuyorum. Herkes, her şeye açık. Biz oyuncularda, ben de takımın etkin olması için uğraşıyoruz. Eksik taraflar var ise onları eleştirilir caima tarafından. Ama olmayacak mevzularla maç kazandığımız vakit bile yok sayacaksak, kaybettiğimiz vakit abartılı bir halde hep dışlamaya çalışırsak bu doğru değil işte. Transfer yapılmıştır, şu yapılmıştır, bunlar tamam doğrudur. Evet geçende söyledim. Oyuncuların ve kulübün şu an bu şekilde bir problemi yok. Ama aldığımız sonuçların bu şekilde bir başarısız sonuçlardan esasen ben sorumluyum. Dolayısıyla o vakit oyuncuların ve yönetimin yakasını bırakalım. Ama hem başkan hem bana, daha sonrasında oyuncuya geldiği zaman, transferde hepsi kusursuz çıkmadı. Bütün oyuncularımız hazır değil. Bunlar eleştirecek. Biz de onları değerlendiriyoruz” diye konuştu.

3 günde bir maç yaptıklarını hatırlatan Güneş, “Biz de ona göre kadro değiştiriyoruz. Bu değişim yapmış olduğunuz esnada ‘niye oldu? o niye oynamadı? Onunla niye oynamadı? Ama başkası yapmış olduğu vakit ya o denli hoş bir şey ki şu bile dışarıda kaldı, oldukça düzgüsel deniliyor. Yani bizlere olunca suçlama oluyor. Bir de seyahatlerimize bakın. Biz ulusal maçlardan sonrasında cumartesi günü Trabzon’a gittik. Pazar oynadık, döndük geldik Adana’ya gittik. Geldik İstanbul’a. Tekrar Konya’ya geldik. 3 günde, 4 günde maç oynamak değil sadece. Yorgunluk yalnızca maçla olmaz. Milli takıma gittikten sonrasında bütün oyuncular idmansız geldi. Biz de idman yapamıyoruz. Çünkü 3 günde bir maç var. Bir de bu uykusuzluk var, yolculuk var. Bütün bunlar bizim oyunumuzun daha hoş olmasını engellememesi gerekir. İnsanlar, kurum da olsa ona güvenmek inanmak ister. Orada şüpheye geçmiş olduğu vakit orada huzursuzluk yalnızca onlar da olmaz ülkede olur. Ben bir güvensizlik hissediyorum. Bu benim başarısızlığımı kapatması için yaptığım söylem değil. Genelde bu şekilde bir vaziyet var. Tartışmanın daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Yani yok suni zeka, yok teknoloji öyle değil ama. İnanmıyorum. Gelen hakemlere bakıyorum. Yani Trabzon’da olan hakem, Adana’da olan hakem. İnşallah yakında gene gelmezler. Ben bu tarz şeyleri söyleyeyim. Çünkü içimde ukde kaldı. Yarın fena netice olduğu vakit konuştu demesinler. Ben iyiyken söyleyeyim” dedi.

Güneş, bugün sahada diğer bir oyun oynadıklarını belirterek, ”Konyaspor, kendi sahasında oynamanın artısını kullanırken, genellikle uzun toplarla çıkıyor. Biz bununla da hata yapıyorduk. O da onu kullanmaya çalışıyor. Konyaspor’u da eleştirmiyorum, niye bu şekilde yaptın diye. Çünkü bunu yapanlar kazandı. Biz iki maçta kaybettiğimizde rakip, bizim sahaya gelmiş olarak değil, uzun attığı toplarla, dönen toplardan ilkin etkili oldu. Biz de ona karşı bugün diğer bir oyun düşündük. Bundan da rahatsız olanlar var. Niye öyle oynadığınız diye. Onu da söyleyeyim. Kazanmak için yaptık. Bugün tuttuk. Kaybettiğimiz vakit gene eleştirmeye devam edecekler etsinler” şeklinde konuştu.

 

Milliyet

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort