Seyfullah Akyiğit kimdir?

Seyfullah Akyiğit kimdir, nereli, kaç yaşında gibi sorular son dönemde sıkça araştırılıyor. Arama motorlarında Seyfullah Akyiğit ile ilgili bilgiler merak edilerek sıkça sorgulanmaktadır. Tahir Büyükkörükçü Camii’nde vaaz veren Seyfullah Akyiğit’in Hatay depremiyle ilgili söylediği sözler nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. İşte Seyfullah Akyiğit hakkında merak edilenler…

Seyfullah Akyiğit Kimdir?

Seyfullah Akyiğit, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Hatay’da Tahir Büyükkörükçü Camii’nde vaaz veren bir din görevlisidir. Son dönemde Hatay’da yaşanan depremle ilgili verdiği vaazda kullandığı ifadeler nedeniyle gündeme gelmiştir.

Seyfullah Akyiğit Ne Dedİ?

Akyiğit, Hatay depremiyle ilgili olarak verdiği bir vaazda, “Hatay depremi oldu biliyorsunuz. Hoca kardeşlerimizin bizzat yaşadığı bir olayı şöyle aktarıyorlar: 3-5 hafta geçti, cenazeleri yıkıyoruz. Ancak cenazeler kokmaya başladı. İçlerinden bir tane cenaze çıktı, hiçbir koku yok, hatta içinden mis gibi koku geliyor. Araştırdık, sorduk; bu cenaze Suriyeli bir kardeşimize aitmiş.” şeklinde ifadeler kullandı.

Bu ifadelerinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, Akyiğit hakkında soruşturma başlattı. Şu an için Seyfullah Akyiğit hakkında başka bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü’deki bugünkü köşe yazısında Seyfullah Akyiğit ve depremde eşini kaybeden Abdullah Gül arasındaki konuşmayı aktardı.

Kendini Böyle Savundu

Gül: Neden böyle yaptınız?

Akyiğit: Maneviyat için.

Gül: Hatay’a depremde geldiniz mi? Kaç cenaze yıkadınız?

Akyiğit: Hiç yıkamadım. Arkadaşlardan duydum

Gül: Biz içecek su bulamazken, onlar nasıl yıkamak için su buldu? Biz cenazeleri yıkamadan defnettik.

Akyiğit: Manevi duyguları artırmak için söyledim, siyasete çektiler.

Gül: Maneviyat peygamberin şehitlikle müjdelediği insanların cenazesine kokmuş demekle mi oluyor? Madem maneviyattan bahsediyorsunuz, bu hafta hutbenizde insanların kokmasına sebep olanlar için de konuşun.

Akyiğit: Siyaset yapmıyoruz.

Gül: Suriyeli Türk ayrımı yaparak, siyaset yaptınız. Dua edin, size müftülük versinler. Öbür dünyada bu vebal sizden sorulacak. Bari bu dünyada yalakalığın mükafatını alın. Size hakkımızı helal etmiyoruz.

Saymaz, ayrıca Gül’ün dün Akyiğit hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort