Sezai Karakoç’un toplumsal ve kültürel hayata ışık tutan anıları

Diriliş Yayınları’ndan meydana getirilen açıklamaya nazaran, Karakoç’un yaşamış olduğu dönemin toplumsal, kültürel ve siyasal hayatına fer tutan Anılar adlı eser iki cilt durumunda okuyucuların istifadesine sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdulaziz Karakoç, ozan Karakoç’un 1988-1992 ortasında Diriliş Mecmuası’nda duyurduğu anılarının kitap olarak basılmasını arzu ettiğini söyledi.

Sezai Karakoç’un vefatından sonra aileyi temsilen Diriliş Yayınları’nın faaliyetlerini sürdüren Karakoç, şaire İstanbul Üniversitesi tarafınca fahri hekime takdiminden sonra meydana getirilen sohbette de bu isteğini lisana getirdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Sağlığında bazı hazırlıklar da yapılmıştı. Bizler bu isteğini vasiyet suretiyle kabul edip, mecmuada yayımlanan metne sadık kalarak, Diriliş Yayınları olarak anıları iki cilt durumunda bastık. Anılar kitabının hem ile ilgili yazılan, söylenen yanlışlıkların şahsen kendi kaleminden düzeltilmesi hem de yaşamış olduğu periyodun toplumsal, kültürel ve siyasal hayatına fer tutması açısından kıymetli olduğuna inanıyoruz” sözünü kullandı.

“Eserleri, Müslüman gencin şahsiyet kazanmasına katkı sunacak”

AA’da bulunan habere nazaran; Karakoç, “Genç Müslümana Öğütler” adlı tercüme yapıtının de Karakoç’un dileği üstüne Diriliş Yayınları ortasında yayınlandığına işaret ederek, “Üstadın ‘Diriliş Kuşağının Amentüsü’ adlı yapıtıyla beraber okunduğunda, bu yapıtın Müslüman gencin çağın rüzgarları karşısında eğilmeyecek, savrulmayacak bir şahsiyet kazanmasında oldukça mühim katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

Değerleri gelecek jenerasyonlara aktarmak

Sezai Karakoç’un kıymet biçilemez bir miras bıraktığını vurgulayan Karakoç, “Gerek Diriliş külliyatını, gerekse Diriliş Görüş ve Hareketinin kurumları olan Diriliş Yayınları’nı ve Büyük Diriliş Partisi’ni bize emanet etti. Bu kutlu emaneti, gelecek kuşaklara en yanlışsız ve en sıhhatli bir şekilde transfer etmek için lüzumlu iradeyi, aklı ve ruhu bize nasip etmesini Allah’tan diliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

“Genç Müslümana Öğütler”

Diriliş Yayınları tarafınca yayımlanan Anılar yapıtının 1. cildinde ailesi, çocuklukları ve okul yaşamı yer alırken 2. cildinde ise üniversiteden sonraki hayatına ait bilgiler yer alıyor. Tekrar Diriliş Mecmuası’ndaki yazılarından Sezai Karakoç’un sıhhatinde sadeleştirerek yayınladığı M. Cemil müstearıyla Bedir Yayınları tarafınca 1965’te birinci baskısı meydana getirilen Genç Müslümana Öğütler adlı eser de Diriliş Yayınları’nın okuyucuyla buluşturduğu yayımlar ortasında yer alıyo

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort