Shoyu Ramen tarifi: MasterChef Shoyu Ramen nasıl yapılır?

Japon mutfağı lezzetleri sevenlerin kesinlikle denemesi ihtiyaç duyulan bir tanım Shoyu Ramen ağızda dağılan kıvamı ile hususi bir lezzet opsiyonu olarak öne çıkıyor. Peki, Shoyu Ramen iyi mi yapılır? Shoyu Ramen nedir? Shoyu Ramen iyi mi yapılır, Shoyu Ramen yapılırken nelere dikkat edilir?


Ersu Büyüktunç kimdir? Ersu Büyüktunç öldü mü?

Et suyu

2 diş sarımsak , doğranmış

1½ çay kaşığı. doğranmış zencefil_ _

750 ml tavuk suyu

750 ml Dashi suyu

3 yiyecek kaşığı. Japon soya sosu ( Kikkoman markası)

2 yiyecek kaşığı. çay kaşığı aşkına

2 yiyecek kaşığı. çay kaşığı şeker

1½ çay kaşığı. çay kaşığı susam yağı

Çorbanın öteki unsurları:

500 gr taze ramen noodle

4 tane rafadan yumurta ya da ramen yumurtası (ajitsuke tamago)

Char Siu eti (1 fileto)

Surimi girdabı (narutomaki)

Dilimler durumunda kesilmiş yeşil soğan

Fasulye filizi

8-10 cm’lik parçalar durumunda kesilmiş deniz yosunu tabakaları (nori)

Shoyu Ramen tarifi yapılışı:

Char siu etini hafta süresince daha önceden hazırlayın. Marine edilmesi 24-48 saat sürer.

Marine edilmiş yumurtaları bigün daha önceden hazırlayın. Ayrıca haşlanmış, marine edilmemiş yumurtaları da basitçe yapabilirsiniz.

Et suyunu hazırlamak için sarımsak ve zencefili bir tavada birazcık bitkisel yağ ile kızartın. Daha sonrasında öteki et suyu malzemelerini de ilave edip 5-6 dakika kaynamaya bırakın. Daha sonrasında suyu bir elekten geçirerek sarımsak ve zencefili süzün. Gerektiğinde soya sosu ya da tuz ilave ederek tuzluluk seviyesini ayarlayın.

Filizlenen fasulyeleri 30-45 saniye kadar haşlayın.

Birkaç dilim narutomakiyi net ve birkaç saniye kaynar suya koyun, yalnızca ısınmasına kafi gelecek kadar.

Eriştelerin bir kısmını çorba kasesine koyun. Biraz et suyu dökün, sonrasında daha ilkin hazırlanmış olan bütün malzemeleri ekleyin. Eti ince dilimler durumunda kesilebilir ve yumurtalar ikiye bölünebilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort