Şifa kaynağı elma sirkesi nasıl yapılır? Faydaları nelerdir?

Elma sirkesi A, B1, B2, B6, C ve E vitaminlerinden azca oranda içerir. Ayrıca içerisinde kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor vardır. Ev yapımı elma sirkesi hazırlamak isterseniz, tariflere tıklayabilirsiniz! Peki, elma sirkesi iyi mi yapılır? Püf noktaları nelerdir? Detayları haberimizde…

Organik elma sirkesi kaç günde olur?

Organik elma sirkesi elde etmenin yolu ya katkısız %100 tabii etiketli ürünleri almak ya da evde üretmekten geçmektedir. Doğal elma sirkesi nerede satılır?  diye araştırıldığında ise web üstünden basitçe sipariş verilebildiği görülür. Elma sirkesinin fiyatı bir hayli ucuz olsa da organik elma sirkesinin fiyatı birazcık daha yüksek olur. Bu şifalı organik ürünü ev imkanlarınızla da basitçe hazırlayabilir, bir ila bir buçuk ay içerisinde 4 – 5 litre civarında tabii elma sirkesi yapabilirsiniz. Yani elma sirkesi kaç gün sonrasında süzülür diye düşünüyorsanız minimum 1 ay beklemeniz icap ettiğini söyleyebiliriz. 30 ila 45 günlük bir müddet içerisinde elma sirkesi oluşur. Eski usul elma sirkesi yapımı ile ninelerimizin el lezzetini yakalamaya hazır mısınız? En basit elma sirkesi iyi mi yapılır öğrenme vakti geldi!

Evde elma sirkesi iyi mi yapılır?

Malzemeler:

5-6 litrelik bir cam kavanoz

2 kilogram elma

1 çay kaşığı şeker


BİM girişleri niçin iki kapılı? BİM’in girişindeki iki kapı ne işe yarar?

1 çay kaşığı tuz

Birkaç adet nohut ya da bir parça ekmek kafi olur.

Yapılışı:

Elmalar dörde bölünür, büyükse birazcık daha ufak kesilir.

Çekirdekli kısımlar çıkarılır.

Kavanozun yarısını kaplayana kadar yerleştirilir ve nohut eklenir.

Üzerine içme suyu doldurulur.

Çıkacak gaz için bir parça boşluk bırakmak gerekir.

1 çay kaşığı tuz ve şeker ilave edip karıştırılır.

Kavanozun üstü tülbentle kapatıp bağlantı kurarak sabitlenir.

30 – 45 gün beklemeye bırakılır.

Arada bir tahta kaşıkla karıştırmak yararlı olur.

Posayı ayırdıktan sonrasında sirkeye 1 çay kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz daha eklenip karıştırılır.

Kavanoz kapağı kapatılıp serin ve fer almayan bir yerde saklanır.

Bir süre sonrasında sirkenin üstünde sirke annesi denen jelimsi maya oluşur.

Beyaz, saydam halka biçimli maya ve keskin koku sirkenin hazır bulunduğunu bildirir.

Peki, ev yapımı sirke kaç günde olur? En azca 1 ay vakit gereklidir. 30-45 günlük bir vakit dilimi gereklidir. Mayasız elma sirkesi yapımı olduğu gibi mayalı yani sirke annesi ile daha sonrasında yeniden sirke de yapılabilir.

Organik Elma Sirkesi Yapmanın Püf Noktaları

Ev yapımı tabii elma sirkesi iyi mi yapılır diye düşünerek tanım uygulamasına geçtiyseniz öncelikle elma seçiminin oldukça mühim bulunduğunu bilmelisiniz. Elma ne kadar organik olursa ne kadar kaliteli ve leziz olursa sirke de bir o denli şifalı olur. Elma sirkesi ev yapımı olduğunda bilhassa kullanılan elmalar da güvenilen yerlerden temin edilmişse yararlı sonuçlar alma olasılığı da yüksek olmaktadır. Elma sirkesi yaparken kabukları soymamalısınız. Eğer ilk kez elma sirkesi yapıyorsanız 1 çay bardağı organik elma sirkesine ihtiyacınız olacak. Sirkeye ilave edeceğiniz suyun pak içme suyu olması önemlidir. Sirke yapımında malzemeleri karıştırmak için tahta kaşık kullanmalısınız.

Elma sirkesi iyi mi berrak olur diyorsanız kavanoz konusu ile ilgili dikkatli olmalısınız. Elma sirkesi mantar ya da istenmeyen bakteri oluşumunda bozulmuş olduğu için kavanozun oldukça pak bulunmasına itina göstermek gerekir. Elma kabuğu üstündeki bakteriler mayalanmanın başlamasını sağlamış olduğu için elmaları yıkamadan kullanmak da iyi netice verir. Sirke hazır olduktan sonrasında üstünde oluşan sirke mayasını kaşıkla alıp yeniden ve daha ivedi sirke üretebilirsiniz. Bulgur ya da kuru nohut elma sirkesinin oluşumunu hızlandırır. Sirke kavanozunun ağzını pak tülbentle kapatarak hava almasını önleyebilirsiniz.

Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesi ne işe fayda sorusunun ilk yanıtı bakterileri giderme özelliğiyle ateş düşürücü olarak kullanılmasıdır. C vitamini ihtiva etmiş olduğu için vücut direncini arttırır, hastalığa yakalanma riskini azaltır. Sinir sistemini onarıcı ve yapısını güçlendirici özellikleri bulunur. Vücuttaki alkalin derecesini arttırarak PH dengesini düzenler, böylelikle birtakım toksinlerin atılmasını kolaylaştırır, cilde parlaklık verir. Sindirim sistemi üstünde müspet tesir yapar. Suda çözünebilen elma lifleri içerir, bu lifler bağırsak spazmlarını yatıştırır. Mide rahatsızlıklarını önlemek adına suda seyreltilerek tüketilmelidir. Elma sirkesi cilt bakımı ve vücut temizliğinde kullanılabilir. Teni yakmadan derideki fazla hasım alır ve cildi temizler. Kullanım öncesi alerji testi yapınız. Elma sirkesi sivilce lekeleri üstünde kısmi iyileşme sağlar.

Elma sirkesi cilde yararları olan bir sıvı olsa da dozajın iyi ayarlanması oldukça önemlidir. Yanlış oranda bilhassa titiz cilt bölgelerine uygulanan sirke tahrişe ve alerjik reaksiyonlara niçin olabilir. Elma sirkesi ayak mantarı için de alternatif olarak denenmektedir. Çoğu kişide mantarın hafiflemesine yardım etmiş olduğu gözlenir. Bazı bakterileri ortadan kaldırma özelliği vasıtası ile ishal için yararlı olabilir. Elma sirkesi suyla karıştırılıp içildiğinde hıçkırığı önler. Kalsiyum kaynağı olması vasıtası ile elma sirkesi diş ve kemik yapısını güçlendirir, fosfor ve magnezyum da ihtiva etmiş olduğu için eklem sertliklerine ve ağrılarına karşı faydalıdır. İçerdiği elma asidi ve enzimler vasıtası ile yorgunluğa, halsizliğe çözüm olur. Vücutta laktik asit birikmesini engeller, bilhassa sebze suyuyla karıştırılarak içildiğinde genel yaşam standardını yükseltir. B12 vitamininin vücutta emilimini destekler. Koltuk altı terlemesi ve ayak kokusuna niçin olan bakterileri yok eder.

Elma Sirkesi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Elma sirkesi reflü ve gastrit ağrılarına iyi gelir. Gastrit mideyi kaplayan mukoza tabakasının iltihaplanmasından kaynaklanır ve ülsere dönüşebilir. Elma sirkesi sulandırılarak tüketildiğinde sinüslerin boşalmasına destek olarak teneffüs kanallarının temizlenmesini sağlar. Solunum yolları problemlerinde gargara şeklinde de kullanılabilir. Ilık suya zencefil, elma sirkesi ve bal eklenerek gargara yapıldığında boğaz ağrıları, öksürük ve göğüs tıkanıklığına iyi gelir. C vitamini de içermesi sebebiyle soğuk algınlığında yararlı olur. Elma sirkesi şeker hastalığını ve kan şekerini denetim dibine almaya destek olur. Anti-glisemik özelliği olan elma sirkesi birtakım nişastaların vücutta emilimini ve sindirimini zorlaştırır. Böylece kan şekeri düzeyini sıhhatli ölçüde tutmaya destek olur. Su katılarak günde birkaç defa derli toplu tüketilmesi daha etkili netice alınmasını sağlar. Elma sirkesi kan basıncı ve kalp hastalıklarında kanı inceltir ve kolesterolü düzenler. Bu özelliğiyle kalp sağlığını korumaya destek olur. Elma sirkesi varis problemlerinde yalnızca serinlik hissi vererek rehavet yaratır, tedavi edici bir etkisi bulunmaz. Bir dilim soyulmuş patates üstüne uygulanan elma sirkesi siğil tedavisinde bir halk ilacı olarak kullanılır. Kullanım konusu ile ilgili hekime danışılması gerekir. Elma sirkesi tüketmeden ilkin hekim onayı alınır. En doğru bilgiler ve sıhhatli sonuçlar için uzman hekim desteği alınız. İçeriğimizde bulunan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Elma Sirkesi İçmek Sağlıklı Mı?

Elma sirkesini genellikle direkt olarak içmemek gerekir. Seyreltilmesi, sebze ya da meyve sularıyla karıştırılması ‘Elma sirkesi iyi mi içilir?’ sorusunun yanıtı olur. Aksi takdirde keskin tadı ve kokusu ile yüksek asiditesi istek edilmeyen neticelerle karşılaşılmasına niçin olabilir. Ayrıca tüketmeden ilkin hekim onayı almak gereklidir. Doktor Mehmet Öz de elma sirkesini öneri etmektedir. Elma sirkesi içmenin yararları incelendiğinde kilo vermeye katkısının aslında bir yan tesir bulunduğunu belirtir.

Elma sirkesi içmek isteyenler için Doktor Öz 1 su bardağı greyfurt suyu, 2 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı bal karışımını önerir. Günde iki kez yiyeceklerden 15 dakika ilkin içilmesinin yararlı olabildiğini söyleyerek, egzersiz ve rejim yapılması icap ettiğini de ekler. Bu formül elma sirkesi kürü olmaktan oldukça takviye niteliği taşır. Doğal elma sirkesi bal karışımı İbrahim Saraçoğlu tarafınca da önerilmektedir. Su ile oranlı şekilde yapılacak karışım toksinlerden arınmak, metabolizmayı hızlandırmak ve bilhassa grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı korunmak için tüketilebilir.

Bir yanıt yazın

beylikdüzü escort